Categories
Pelit

Laiskan vinkit Clash of Clansiin

Clash of Clans -addiktioni on hiipumaan päin. Peli-iloa latistaa se, että uusien päivitysten saaminen kylään kestää niin tuhottoman kauan. Tuotantolaitokset tuntuvat takovan rahaa törkeän hitaasti ja kilpailevat klaanit rosvoavat kylästä kymmenyksiä tappavan täsmälliseen tahtiin. Omat vastavierailut rajoittuvat lähinnä kahvitaukoihin, jolloin ehtii hyvässä lykyssä ryövätä korkeintaan omansa takaisin. Ja kun tarvittavat rahat ovat lopulta kasassa, kestää uuden päivityksen rakentaminen liki viikon verran. Eihän tämä ole työssäkäyvän ihmisen hommaa! Olenkin koittanut optimoida pelaamista siten, että saisin mahdollisimman paljon aikaan vain muutaman minuutin päivittäisellä pelaamisella. Tässä muutama vinkki kiireisille kanssapelaajille:

1. Päivitä kaivokset, pumput ja porat tappiin

Laiska pelaaja ei ehdi ryöstellä rahaa muilta, joten kannattaa huolehtia, että oma automaattinen tuotantokoneisto puksuttaa yötäpäivää mahdollisimman paljon resursseja. Suosittelen päivittämään tuotantolaitokset täysille ennen kuin tuhlaa aikaansa muihin päivityksiin.

2. Suojaa varastot

Rahat ovat säilyneet kohtuullisen hyvin, kun sijoitin isot varastot keskelle kylää ja ympäröin ne linnoituksilla, tykeillä ja muilla rakennuksilla. Toki välillä niistä jyrätään läpi, mutta ujoimmat eivät lähde edes kokeilemaan.

3. Sijoita kaupungintalo muurien ulkopuolelle

Laiskalle pelaajalle ei ole mitään hyötyä trophyista ja listasijoituksista. Päinvastoin. Vaikuttaisi siltä, että jos oma sijoitus on hyvinkin korkea, saa vastaansa samantasoisia ja usein kovempiakin vastustajia. Eli jos tahtoo olla lammikkon isoin kala, kannattaa oma sijoitus pitää matalana. Se onnistuu esimerkiksi epäonnistumalla tahallaan hyökkäyksissä, jolloin ranking laskee, ja antamalla hyökkääjien tuhota oma kaupungintalo. Olen huomannut, että moni hyökkääjä jättää resurssit rauhaan, jos saa kaupungintalon tuhottua. Kaupungintalon tuhouduttua oman kylän ylle saa suojan useiksi tunneiksi, mikä on varsin hyvä diili.

4. Ansoita

Koskapa laiska pelaaja ei ehdi hyökätä, on puolustuksen syytä olla kunnossa. Pommit ovat ihan kiva lisä puolustukseen, mutta oma suosikkini on silti heittoansa eli ns. spring trap. Se viskaa parhaillaan kourallisen hyökkääjiä ruudulta ulos, mikä on vähintäänkin moraalinen voitto.

5. Liity klaaniin
Laiska pelaaja ei jaksa chättäillä, joten kannattaa etsiä klaani, joka hyväksyy hissukoita riveihinsä. Kun oman klaanin pitää tyytyväisenä säännöllisillä lahjoituksilla, on oma parakki aina täynnä lisäjoukkoja valmiina puolustamaan resursseja.

6. Hoida puutarhaa

Unohdin mainita, että olen paitsi laiska, myös pihi. En ole investoinut peliin senttiäkään, vaikka ehkä pitäisi, noin niin kuin kannatusmielessä. Rahalla normaalisti ostettavat kristallit olen saanut suorittamalla achievementeja silloin tällöin ja raivaamalla säännöllisesti kasvustoa pois kylän ympäriltä. Puutarhahommista saa parhaimmillaan kourallisen gemuja, jolla voi ihan kivasti oikoa tuotantokustannuksia tai buustata tuotantolaitosten toimintaa. Kuten muinaiset kiinalaiset ja muinaiset ulkoministerit tietävät: “Elämässä mikään ei ole tärkeää, paitsi puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää”.

Yllämainittujen vinkkien perusteella olen rakentanut laiskan miehen kylän. Se näyttää tältä:

20131001-000943.jpg

2 replies on “Laiskan vinkit Clash of Clansiin”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *