Categories
Pelit

SimCityn uudet vaatteet

Viimepäivät olen testaillut uutta SimCityä arvostelumielessä. Luulin jo kasvaneeni yli kaupunkisimulaattoreista, mutta kyllä vanha vetovoima on edelleen tallella. Syy miksi vaivaudun asiasta blogahtamaan on se, että peli tuntuu liian verkkaiselta pelattavaksi tietokoneella, toimistotuolissa pönöttäen. Ekaa kertaa ikinä tuli fiilis, että SimCity olisi parhaimmillaan iPadilla tai vastaavalla casual-alustalla, jossa kaupunkiaan voisi rakentaa kuten oikeassakin elämässä: hiljalleen ja pala kerrallaan.

Toki pitkät pc-sessiotkin maistuvat. Ja Macilla myös. Eikä peli ole läheskään niin huono kuin Metacriticin keskiarvo antaa ymmärtää. Toki alussa oli pientä kankeutta ja joka kerta käynnistäessäni pelin Origin haluaa hakea siihen biljoona päivitystä, mutta pelattavuus on hyvä. Ja kivusta ja särystä EA palkitsi minut pahoittelukirjeellä ja ilmaisella digilatauksella Originista. Valitsin Battlefield 3:n, josta on lähinnä konsolikokemusta.

SimCIty
SimCityn urbaania maisemaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *