Categories
Elokuvat ja tv Musiikki Pelit

Mistä pelit kun Play.com lopettaa?

Play.comin lopettamisuutinen ei tullut yllätyksenä. Kanaalisaarten verovapaus ei ole enää entisessä loistossaan ja viihde digitalisoituu. Itsestäänselvyyksien yliopisto tarjoaa lääkkeet niille, joita Play.comin kaatuminen jäi harmittamaan:

Musiikki. Sitä sai Play.comista halvalla. Cd-levyt olivat hintaluokaltaan aina sopivia tilailtaviksi EU:n sponssaamalla veroedulla.

Mitä tilalle?
Spotify. Ilmaisella tilauksella saa kuunnella kymmenen tuntia kuussa. Vitosella kuussa saa kuunnella rajoituksetta ja toinen mokoma lisää niin kuuntelu onnistuu myös kännykällä.

Leffat. Musiikkilevyjen tapaan DVD:t olivat halpoja ja mahtuivat aina tullirajan alle. Monet leffat ja jopa sarjat oli tekstitetty myös suomeksi, mikä oli huikea etu.

Mitä tilalle?
Netflix. Tämän hetken de-facto elokuvastriimauspalvelu kustantaa alle 8 euroa kuussa ja mahdollistaa rajattoman katselun rajattomalla määrällä laitteita. Jos nälkä ei lähde, niin ota mukaan myös Viaplay ja HBO Nordic.

Pelit. Play sai kunnian ollan monen suomalaisen pelaajan hovihankkija. Kalleimmatkin pelit olivat aina kotimaan hintoja edullisempia, joskaan eivät aina mahtuneet tullirajoihin. Pahimpia lompakontyhjentäjiä olivat kaksi yhden hinnalla -tyyppiset tarjoukset konsolipeleistä.

Mitä tilalle?
Steam. Tietokonepelaajien paras valinta, joka vapauttaa meidät fyysisen median ja no cd –kräkkäilyn ikeestä ja on myös halpa. Konsoleiden latauspalveluilla riittää vielä välimatkaa kurottavavaksi Steamin kanssa, mutta jo nyt niiden kautta voi tehdä monia löytöjä huokeammin ja ennen kaikkea fiksummin kuin Playsta. Esim. Deus Ex: Human Revolution kustansi huikeat kuusi euroa Pleikkarin latauspalvelussa, kun Playssa siitä piti pulittaa lähemmäs parikymppiä.

Eli kiitokset Play.comille näistä vuosista ja rattoisia eläkepäiviä. Olet työsi tehnyt ja saat mennä.

[via: Pelit]

3 replies on “Mistä pelit kun Play.com lopettaa?”

Varmasti kivoja latauspaikkoja jos nollat ja ykköset kelpaa. Me keräilijät jäimme vielä kaipaamaan tietoa mistä pelit ja leffat edullisesti fyysisessä muodossa Play.com:in sulkeuduttua.

Playn vanha kilpailija The Hut näyttää edelleen myyvän pelejä. Myös Amazon UK on kunnostautunut, tarjoamalla nykyään varsin monelle pelille ja leffalle ilmaisen toimituksen Suomeen. Ja koska Amazon toimii EU-alueella, ei ole pelkoa ylimääräisistä vero- ja tullimaksuista.

Itse ostan melkein kaikki pelini tuolta –> http://www.g2a.com

Koska todella halvat hinnat ja pelin CD-key tulee suoraan sähköpostiin josta sen voi aktivoida suoraan Steamiin tai Originiin. Huonoa tässä on se etta ei saa mitään käsin tuntuavaa pakettia mutta hyvää se että pelin saa nopeasti ( ei ole koskaan menny edes vuorokautta)

Se on jännä kun Steam pelit saat muualta halvemmalla kuin Steamistä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *