Categories
Henk.koht.

Terveiset häämatkalta!

Käväisimme pitkän viikonlopun verran Ikuisessa kaupungissa, Roomassa. Nähtävää oli melkoisesti, mutta onneksi kaupunki oli nähtävyyksiensä osalta melkoinen tilaihme. Monumentit, hotellit ja muistomerkit olivat kaikki sulassa sovussa rinnakkain ja kävelemällä pääsi kaikkialle. Metroakin testattiin. Tuntui silti, että maan alle laskeutumiseen ja sieltä ylöspäin kapuamiseen meni enemmän aikaa kuin muutaman pysäkinvälin taittamiseen jalan.

Kaupunkilomailijalle Roomaa on hehkutettu myös shoppailuparatiisina. Meidänkin reissumme ajoittui kätevästi alennusmyyntien aikaan. Selvästikään Italian taantuma ei vielä Roomaan asti yltänyt, sillä vaikka valikoimaa oli käsittämättömän paljon, olivat hinnat Suomen tasoa. Välillä kalliimpiakin.

Häämatkalla ei pahemmin tullut pelejä ikävä, mutta toki shoppailun lomassa tarkistimme paikallisen tarjonnan. Ei vakuuttanut. Netistä saa edelleen halvemmalla. Lautapeleistä puolestaan liki kaikki oli lokalisoitu italiaksi, mikä oli vähän kehno homma. Jotain erikoisia paikallisuuksia olisi ollut, muttei mitään “must have” -kamaa kuitenkaan. Nappasinpa silti tuliaisiksi mukaani muutaman paketin italiankielistä Magicia. Niitä myytiin hassun näköisissä vihreissä lehtikioskeissa tupakan ja päivän lehtien rinnalla.

Siisti mesta noin muuten. Saa nähdä mennäänkö joskus uudestaankin. Nyt on ainakin lantti viskattu Treviin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *