Categories
Pelit

Parhaat iPod-pelit villitsevät aloittelijatkin

En pidä iPhone-pelejä juuri minään. Tai noh, en ennen kuin työkaveri esitteli mitä kaikkea esimerkiksi iPod Touchilla voi pelata. Siinä missä DS-valikoimani pullistelee paneutumista vaativia puzzleja ja japsiropeja, on iPodille tarjolla kevyttä Tower Defenceä, helppoa Wii-tyyppistä heiluttelua ja tietysti Canabalt. Yllättäen iPod on siirtymässä sille alueelle, jonka DS on pahiten laiminlyönyt – taukopelaamiseen.

Taukopelaamisen merkitystä ei pidä aliarvioida. Simppeli ja näennäisen vähän aikaa vaativa pelaaminen on törkeän suosittua. Taukopelit yltävät jopa niihin kohderyhmiin, joissa ei normaalisti pelata yhtään mitään. Esimerkiksi pieniä flash-pelejä tarjoavan Pelikone.fi-palvelun kävijöistä jopa 64 % on naisia (Pelikone.fi kävijäprofiili 2009).

Yllättäen iPod ja iPhone alkavat vaikuttaa kiinnostavilta laitteilta myös pelinkehittäjien kannalta. Mainstream merkitsee rahaa. Ja jos pelintekijät innostuvat, on pelaajien helppo seurata perässä. Voisiko siinä olla se viisastenkivi, jolla pelaamisesta tulee lopullisesti suurten massojen hyväksymää viihdettä?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *