Categories
Pelit

Peliuutisia suomeksi puhuttuna

Vuosia sitten suunnittelimme Thomas Puhan kanssa peliaiheisen podcastin tekemistä. Tarkoitus oli tuottaa kerran viikossa netissä ilmestyvä audiolähetys ja julkaista se Pelaajalehti.comin kautta. Idea oli hyvä, mutta maailma ei ollut vielä valmis. Homma karahti tekniikkaan. Tavallisen tekstiuutisen tuottaminenkin vaati silloisella sisällönhallintajärjestelmällä yli tunnin työn. Tilannetta ei yhtään helpottanut se, että työkoneenani oli H-Townin nurkista löydetty ruoska, joka ei pyörittänyt edes Wordia. Niinpä podcast-haaveet siirrettiin arkistoon. YouTuben lanseerauksen myötä audiolähetysten suosio hiipui ja koko idea vanheni.

Pienenä yllärinä Pelaaja-lehti julkaisi tänään pelipodcastin verkkosivuillaan. Vajaan tunnin mittaisessa höpötystuokiossa Thomas ja kumppanit suoltavat tajunnanvirtaa pelimaailman kuulumisista. Alkutakeltelun jälkeen juttu luistaa ihan mukavasti, ja E3-pelimessujen tarjonta käydään kattavasti läpi. Kiinnostavuudessa podcast ei pärjää videolähetykselle, mutta ihan hauskaa vaihtelua Pelaajan podcast tarjoaa suomalaiseen peliuutisointiin.

Lataa Pelaajan podcast osoitteesta: http://www.scene.org/~riot/pelaajacast/

[Kuva: Pelaajalehti.com]

One reply on “Peliuutisia suomeksi puhuttuna”

On podcasteilla ehdottomasti paikkansa edelleen. En minä ainakaan duunin jälkeen viitsi istua koneella tuijottamassa videoita – duunimatkalla/punttisalilla/lenkillä sen sijaan ehtii hyvin kuunnella puheohjelmaa. Olenkohan saanut katsottua jotain 2-3 videoarvostelua yhteensä, podcasteja on tullut kuunneltua ~satoja tunteja. Pitää tämäkin koestaa, tattis vinkistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *