Categories
Pelit

Trophyt ovat täällä!

Nykyisen konsolisukupolven nerokkain keksintö on pelisaavutusjärjestelmä. Käytännössä se tarkoittaa, että jokaisessa pelissä on liuta erilaisia asioita, jotka suorittamalla saa pelitililleen erityisiä kunniamainintoja ja saavutuspisteitä. Menestyksellään voi sitten retostella kavereiden kesken ja palkinnot saa näytille vaikka omaan blogiin.

Tähän asti pelisaavutuksia on voinut kerätä ainoastaan Xbox-käyttäjätilille, mutta eilisestä järjestelmäpäivityksestä lähtien sama toiminto on saatavilla myös PlayStation 3:lle. Alussa ainut tuettu peli on kotimainen Super Stardust HD. Tempaisin kokeilumielessä muutaman palkinnon virtuaalipalkintokaappiini ja hyvin näytti homma toimivan. Tähänhän voisi jäädä koukkuun

Ihan mielenkiintoista nähdä kuinka Pleikkarin uudistukset verkko- ja pisteidenkeruupuolella vaikuttavat monialustajulkaisujen myyntiin. Tähän asti boksiversion valintaa on voinut perustella achievement-ominaisuudella ja hyvällä verkkopelituella, mutta jos samat toiminnot on saatavilla myös pleikkariin, niin kumman konsolin peli päätyy lopulta ostoskoriin?

One reply on “Trophyt ovat täällä!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *