Categories
Pelit

Tienaa rahaa GameStopin tarjouksilla

It Prints Money

Maailman nopeimmin kasvava pelikauppaketju Gamestop on levittäytynyt lyhyessä ajassa myös Suomeen. Myymälöitä löytyy aina pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle asti, ja jatkoa seuraa pian.

Ketju eroaa kilpailijoistaan mielenkiintoisella markkinointistrategiallaan. Tavanomaisten web- ja printtimainosten sijaan se nojaa pitkälti viraalikampanjointiin ja vaihtotarjouksiin, joissa asiakkaille myönnetään tuntuvia alennuksia vaihtopelejä vastaan. Esimerkiksi viime syksynä pelifoorumeiden kuumin puheenaihe oli Gamestopin tarjous: tuo vaihdossa kolme konsolipeliä ja saat uuden pelin eurolla. Pelaajat kiikuttivat kirjaimellisesti autolasteittain pelejä vaihtoon. Myöhemmin sama toistui Xbox 360 -vaihtotarjouksen muodossa, kun vanhan Pleikkarin sai vaihdettua uudenkarheaan superkonsoliin.

Hyvät tarjoukset on tietysti tarkoitettu lähinnä edistämään Gamestopin myyntiä, mutta moni on jo ymmärtänyt niiden kaupalliset mahdollisuudet. Niillä voi tienata. Käytännössä tarvitaan vain vaihtotavaraa, hieman pääomaa ja myyntikanava, kuten Huuto.net.

Esimerkiksi viime syksynä vaihtoon tuodut pelit eivät kaikki olleet peräisin pelaajien omista hyllyistä, vaan suoraan muiden pelikauppojen alelaareista ja Huuto.netistä. Käytetyin kikka oli vaihtaa ne Guitar Hero -peleihin. Niitä myytiin joulun alla netissä yli 70 euron kappalehintaan. Kun loppusummasta vähentää käytettyihin peleihin käytetyt rahat ja yhden euron, jää käteen helposti yli 50 euroa voittoa.

Myös Gamestopin tämänhetkinen GTA4-tarjous avaa mielenkiintoisen rahareijän pienkeinottelijalle: Viemällä 3 XO-peliä tai 2 PS3-peliä liikkeeseen saa uuden Grand Theft Auto 4 -pelin ja 10 euron lahjakortin. Toisin sanoen muutaman myyntikelvottoman äpöstyksen vastineeksi saa yli 60 euron arvoisen pelin ja kympin vaihtovaluuttaa. Kun kuviota toistaa muutaman kerran, viemällä joka kerta käytettyjen pelien hyllystä ostettuja vitosen halpapelejä vaihtoon, on kotona pian kiva kasa ennakkotilattuja Grand Theft Autoja. Sitten vaan Huuto.nettiin kaupittelemaan. Kyllä niistä saa kevyesti omansa pois ja vielä sievän siivun voittoa.

Tällä hetkellä eräs KonsoliFINin kanavalla irkkaava jobbari kertoo hankkineensa jo kymmenen kappaletta GTA4-pelejä varaukseen. Teoriassa siis yli 600 euron edestä pelejä ja vielä satasella Gamestopin lahjakortteja. Aika hyvin vaivaan nähden. Oikeissa töissä oleville ja meikäläisille pelitoimittajille tuollainen ei ole kovin mielekästä tai edes kannattavaa puuhaa, mutta ainakin opiskelijoille Gamestop on melkoinen rahakone, heti Kelan jälkeen.

Jos ette usko, niin katsokaapa huviksenne montako GTA4:ää ilmestyy Huuto.nettiin myyntiin heti pelin julkaisupäivänä.

[GTA4-tarjous Gamestopin sivuilla]

8 replies on “Tienaa rahaa GameStopin tarjouksilla”

Aika mielenkiintoista että väität Kelan olevan opiskelijalla jonkin sortin raha-aitta. Ei taida olla henk.koht kokemusta asiasta.

No tuoko sit on jotain kun peräti 10kpl GTA4:sta!

Puolivuotta sitten kun tuli eka tarjous tuo 3 pelii saat 1 uuden ps3/xbox360, itse tienasin sillä tarjouksella rahaa 4000euroa ja sain itselleni yli 20 peliä hyllyyn.

Näinhän se on. Ihan pokkana tuli kysyttyä Gamestopin myyjältä, että mikä estää minua hakemasta tuosta alelaarista kolme peliä ja kantaa ne suoraan siitä laarista tiskille. Myyjä ryki ja totesi, että ei itse asiassa mikään jos pokka riittää.

Ja pokkahan monella riittää.

kuitenkin asiassa on mutka jonka joku jo laittoi sanalliseen muotoon keskustelupalstalla katso vaikka http://www.konsolifin.net/bbs/showthread.php?t=27439&page=108
puolivälissä sivua iso kommentti dino 67:lta.
sen me muut ymmärrämme mutta monien kopioijien hankkijat ilmeisesti eivät.

todellisuudessa ei tuokaan kaveri saa mitään 600 euroa vaan kompstuu omaan näppäryyteensä. muut saavat huvin ja joku maksaa ,niin se menee usein muutenkin

[…] Viimeksi veikkailtiin montako Gamestopista trokattua GTA:ta mahtaa Huuto.nettiin ilmaantua. Noh, tämän päivän virallinen luku on 25 kappaletta. Kaikki korkkamattomia, kuinkas muuten. Vähän vähemmän kuin ennakoin, mutta silti melko runsaasti, noin niinku julkaisupelin ollessa kyseessä. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *