Categories
Linkit

Ilmainen Photoshop

Made you look

Adobe on julkaissut ilmaisversion suositusta Photoshop-kuvankäsittelyohjelmistosta. Adobe Photoshop Express on nimensä mukaisesti suunniteltu pikaiseen ja pintapuoliseen kuvan muokkaamiseen, eikä sitä varten tarvitse edes asennella koneelle mitään – riittää, että nettiselain tukee flashia ja on ajan tasalla.

Paljon työkaluja nopeaan editointiin

Kokeilin pikaisesti mistä on kyse. Palvelussa on vakiona tarjolla 2 gigaa tilaa omille kuville, joiden lataaminen Photoshop Expressiin tapahtuu lähes yhtä helposti kuin Flickrissä. Palveluun ladatut kuvat voi nimetä mieleisikseen, niihin voi lisätä kommentteja ja niitä voi arvostella antamalla tähtiä iPhoton tyyliin. Helppoa ja toimivaa.

Perinteisistä kuvapankeista poiketen Photoshop Express tarjoaa työkalut valokuvien muokkaamiseen. Otoksiaan voi rajata, niiden värejä sekä valotusta voi korjata ja niihin voi lisäillä yksinkertaisia tehosteita, kuten vääristymiä ja korostuksia. Layereista ja maskeista on turha haaveilla, mutta peruseditointi käy yllättävänkin nopeasti suoraan selaimella. Esikatselutoiminnot ovat havainnollisia ja todella hyvin toteutettuja.

Jaa omia kuvia, katsele muiden

Photoshop Express ei ole pelkkä pikaeditori, vaan sen kautta onnistuu helposti myös kuvien jakaminen. Suosikkikuvat voi lajitella albumeihin teemojen, aiheiden tai vaikka värien mukaan ja niitä voi katsoa joko diaesityksenä tai yksittäin klikkailemalla. Esimerkiksi lomakuvat on helppo siirtää kavereiden katseltaviksi omaan albumiinsa. Halutessaan kuvat saa siirrettyä näkyville myös Facebookiin tai muihin yhteisöpalveluihin. Kommentointimahdollisuutta ei kuitenkaan löydy, tai sitten se on todella hyvin piilotettu.

Parempi kuin Flickr?

Webbigallerioiden kilpailu on kovaa ja kukkulan kuninkaaksi kavunneen Flickr-palvelun suosiota on vaikea horjuttaa. Photoshop Express on siis tietoisesti otettu riski Adobelle, muttei mikään hetken mielijohde. Käyttäjille tarjotaan jo nyt hurjasti maksuttomia toimintoja, tallennustilaa ja komea Phtoshop-alidomain (esim. http://feldon.photoshop.com). Ja ellei Feldon.netin kristallipallo erehdy, palvelu integroidaan jatkossa Adoben kaupallisiin sovelluksiin, jolloin käyttäjien määrä kasvanee entisestään. Siinä vaiheessa Flickrillä ja kumppaneilla saattaa olla kuumat paikat.

Vielä on kuitenkin mahdotonta sanoa miten Photoshop Expressille käy. Käytännössä se ei juuri eroa muista webbigallerioista, mutta voimakas brändi saattaa muuttaa asetelmat kokonaan. Eihän kukaan enää aikoihin ole puhunut kuvankäsittelystä, vaan photoshoppaamisesta. Saa siis nähdä yleistyykö sanonta lähiaikoina tarkoittamaan myös valokuvien jakamista verkossa.

Photoshop Express 1Photoshop Express 2Photoshop Express 3

[Tsekkaa: Photoshop Express]

One reply on “Ilmainen Photoshop”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *