Categories
Pelit

Professor Layton and The Curious Village

Professor Layton

Tiedätkö kuinka monta kertaa vuorokaudessa digitaalinen kello näyttää kolme tai neljä samaa numeroa peräkkäin, jos käytetään 12-tuntista esitystapaa? Professori Layton tietää. Minä vasta kolmannella yrityksellä.

Olen aiemminkin hehkuttanut pikkupelejä, joiden pelaaminen onnistuu ilman tuntien paneutumista ja peukalotreeniä. Nintendo DS:lle julkaistu Professor Layton and the Curious Village kuuluu sen genren parhaimmistoon. Tarkoituksena ei ole ampua tai sohia kynällä, vaan ajatella ja ratkoa mielenkiintoisen juonen joukkoon ripoteltuja pulmia. Pelin lopullisena tavoitteena on auttaa professori Laytonia oppipoikineen ratkaisemaan salaperäisen kultaisen omenan arvoitus.

Vaikka Layton on todellinen aivopähkinä, on sen toteutus ihan eri luokkaa Braintraingiin ja muihin pulmapeleihin verrattuna. Sen värikäs maailma ja oivaltavat pulmat ovat suorastaan vangitsevia. En muista koska olisin viimeksi vain istunut ja raapinut päätäni jonkun pelin ääressä – ja pitänyt siitä. Se on varmuudella hyvän pelin tunnusmerkki.

Professor Laytonia ei ikävä kyllä ole vielä julkaistu Suomessa, mutta kiitos nettikauppojen tarjonnan, DS:n aluekoodittomuuden ja dollarin alhaisen kurssin, se on helppo hankkia ulkomailta. Voin suositella ainakin Play-asia.com –verkkokauppaa, josta tuotteet saa tilattua nopeasti ja halvalla. Pelin kotisivut löytyvät osoitteesta www.professorlaytonds.com.

2 replies on “Professor Layton and The Curious Village”

Kuulostaa lupaavalta. Tähän saakka häirinnyt nämä Two Memoriesin ja kaltaistensa tyylinen kama, joka ei ole mitään muuta kuin ekstensiivistä ominaisuudemoa tarinamuotoon puettuna. Tarinalla höystetty oikea aivopähkinämeininki on DS:llä käytännössä puuttunut täysin, mikä ihmetyttää kovasti kun miettii laitetta itseään. Muuten palaisi peeseen ääreen vanhojen Zorkkien pariin, mutta kun ne osaa jo ulkoa.

Noinhan se on. Mitään Laytonin tapaista ei ole tätä ennen tullut käsikonsoleilla vastaan, mikä on tosiaan pieni ihme. Olisi mahtavaa saada peli myös suomeksi lokalisoituna. Teemansa puolesta se uppoaisi takuuvarmasti myös kieltä taitamattomille sunnuntaipelaajille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *