Categories
Elokuvat ja tv Pelit

Indiana Jonesin pojan paluu ratsastaa jälleen

Lego Indiana Jones

Järjestimme viikonloppuna Indiana Jones –maratonin, eli katsoimme putkeen kaikki tähän asti tehdyt Indy-leffat. Yllätyin miten hyviltä tehosteet näyttivät edelleen. Näköjään joskus on osattu Hollywoodissakin elää ilman tietokoneita.

Indiana Jones on myös pelaajan kantilta mielenkiintoinen juttu, sillä leffojen pohjalta on tehty pari erittäin hyvää lisenssipeliä. Kuten ne hiirellä naksuteltavat seikkailut, joita jo Amigalla pelattiin. Ja mikä parasta, pelinikkarit tekivät sen, mihin leffatuottajat eivät ole tähän mennessä pystyneet: lisää laadukkaita jatko-osia. Esimerkiksi vuonna 1992 julkaistu Indiana Jones and the Fate of Atlantis on varmasti eräs seikkailupeligenren parhaista julkaisuista. Sellaisia pelejä ei ole enää vuosiin nähty.

Indy-pelien tarjonta lisääntynee jälleen lähiaikoina, kun uusi leffa saapuu teattereihin. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skullin virallisen trailerin pitäisi pärähtää eetteriin jo ystävänpäivänä, ja sitä seuraa LucasArtsin Lego Indiana Jones -peli. Ennakkopettymyksenä sekä leffa että peli on riisuttu natseista. Pelin suhteen homma on sikäli typerää hurskastelua, että tapahtumat sijoittuvat vanhoihin Indy-leffoihin, ja niissä natsit ovat olleet mukana alusta asti. Lapset eivät ole Indiana Jonesista kuulleetkaan, ja jos pelissä muutenkin ammutaan ja räjäytellään, niin onko hakaristi nyt se tärkein sensuroitava? Elokuvissa pahisten rooli lankeaa ansaitusti neukuille, joiden natseja julmemmasta historiasta saa näköjään nyt jo puhua.

Kotaku-peliblogi nostaa pinnalle vielä yhden mahdollisen yllättäjän, epäilyttävästi GTA:ta ja Kummisetää muistuttavan Indiana Jonesin. Peli on toteutettu Euforia-moottorilla ja siitä löytyy jo muutama tekniikkademo netistä. En ainakaan niiden perusteella innostunut, mutta odotellaan nyt lopullista peliä ennen lyttäämistä.

On muuten jännä nähdä miten 1980-luvulla kasvaneet ovat selkeästi alkaneet ohjailla tuotantoyhtiöitä. Viime vuonna nähtiin Transformers-leffa ja pelejä, nyt Indyt, kohta Ghostbusters ja ensi vuonna He-Man. Yhtälö on nerokas: ne jotka saatiin jo mukuloina koukkuun, pääsevät nyt aikuisiällä tärväämään palkkansa uusjulkaisuihin ja oheisroinaan. Jippii, kohta saa Indiana Jones -legoja!

[Ks. myös Mobygamesin lista kaikista Indy-peleistä]

One reply on “Indiana Jonesin pojan paluu ratsastaa jälleen”

Itse olin LucasArtsin Indy-seikkailupelien suurkuluttaja. Tosin PC:llä. Jopa tätä edellistä tasohyppelyindyä tuli pelattua sekä sitä vanhaa indypeliä mikä oli kolikkopeli.

Uutta indypeliä odotan innolla. Minun mielestä ensimmäinen sensuroitava juttu uudesta Indy leffasta olisi ollut ehdottomasti kaikki ufo/alienjutut. Ne uuden Indyleffan efektikikkailut söivät tunnelmaa. Saa nähdä miten on pelin kanssa. Ainakin mitä ilmeisemmin pelimaailma on suht. vapaa kun käyttävät tuota Euphoriaa. Toivottavasti peli tarjoaa seikkailua ei niinkään taistelua.

Nimi. kunnon LucasFilm/Arts / Sierra yms. seikkailupelejä kaipaava 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *