Categories
Pelit

Suomen suosituin peli on selvinnyt

Maailman suosituin peli

Pelifirmat panostavat vuosittain miljoonia euroja ja lukemattomia työtunteja digitaalisten pelien kehitykseen. Väsymättömän tuotantokoneiston syövereistä tihkuu jatkuvalla syötöllä uusia tekeleitä kauppojen hyllyille, eikä loppua näy. Tarjonta on niin runsasta, että sen ymmärtämiseen vaaditaan asiaan perehtyneitä lehtiä, verkkosivuja ja kirjoja.

Samalla pelaajien keski-ikä kasvaa kohisten. Monelle nuorena aloittaneelle digiviihteen suurkulutajalle peleistä on vuosien saatossa tullut elämäntapa. Eikä sekään vielä riitä: peleistä on tehty jopa väitöskirjoja ja löytyypä maailmasta myös jokunen peliprofessori.

Ja mikä onkaan tuon massiivisen järjestelmän suosituin lopputuote?

Tietokonepasianssi!

Asia käy ilmi Suomen kulttuurirahaston tuoreesta tutkimuksesta, jossa otettiin selvää suomalaisten pelitottumuksista. [YLE]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *