Categories
Pelit

Massaa pelikoneeseen

Mass Effect

Olen pelannut innokkaana Xbox 360:n Mass Effectiä. Scifiä ja toimintaa yhdistelevä pläjäys on kaunis kuin elokuva, muttei varsinaisesti mikään uusien ideoiden riemuvoitto. Silti se jaksaa houkuttaa ja koukuttaa.

Veikaanpa, että suurin syy piilee tarttuvassa tunnelmassa ja kiinnostavissa hahmoissa. Oman galaksienvälisen iskuryhmän varustelu ja kehittäminen aiheuttaa sen asteen samaistumisen, että aina tekee mieli pelata vielä vähän. Ihan vaan että näkee miten uusi varuste tai taito vaikuttaa peliin. Mass Effect on kuin avaruusaikaan viety Oblivion ja nimenomaan hyvällä tavalla.

Ikävä kyllä vinhaa alkuinnostusta varjostaa muutama harmittava bugi. Esimerkiksi kranaattien paineaaltojen lennättämät vihollisten rippeet jäävät välillä kummallisesti leijumaan ilmaan. Oman tiimin jäsenet osaavat puolestaan sotkeutua maastonmuotoihin niin lahjakkaasti, että taistelun tullessa saa toisinaan huomata olevansa yksin etulinjassa. Toivottavasti tilanne paranee tulevissa päivityksissä.

Suomalaiset pelimediat eivät ole vielä julkaisseet arvosteluja Mass Effectistä, joten minun on avattava peli: jos sait kicksit Oblivionista ja tieteistarinat kiinnostavat, kannattaa Mass Effectiä ainakin kokeilla. Peli ilmestyy kauppoihin tämän viikon lopulla ja YouTubesta löytyy jo nyt runsaasti trailereita ja pelikuvaa.

2 replies on “Massaa pelikoneeseen”

Kyllä se rokkaa. Arvosteluissa mainitut ärsytyksen aiheet (hakkerointi, inventaario, menut yleensä) eivät kyllä ahdista minua toistaiseksi, takana on jotain 9h peliä. Tarinankerronta on vaan paremmin hanskassa kuin juuri missään tätä ennen ja aidosti välitän hahmostani, mitä en kyllä muista tapatuneen kovin pitkään aikaan. Moni asia tuntuu tosin aluksi sekavalta – kunnon tutoriaali olisi helpottanut elämää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *