Categories
Henk.koht.

Elämää kolmistaan

Jalka

Ei auta itku, se on loppu nyt! Kun kaikki liikenevä vapaa-aika menee pikkuasioiden kanssa tappelemiseen, on aika sanoa hyvästit. Nyt ah-niin-ruusuisesti alkanut suhde kuivui sen verran kitkeräksi ja piikikkääksi, etten päässyt edes feldon.nettiä päivittämään.

Onneksi en ole pitkävihaista sorttia, vaan bongasin kaupungilla pyöriessäni uuden kumppanin, hoikan ja vaalean. Nyt asumme kaikki kolme saman katon alla. Kuulostaa hankalalta ja sitä se onkin! Etenkin kun entisen kanssa on niin paljon yhteisiä muistoja, mutta mikään ei toimi. Uuden kanssa taas synkkaa kivasti, mutta aika paljon on vielä opeteltavaa. Eivätkä nuo kaksi oikein ymmärrä toisiaan.

Meinaan että miten onnistuu esimerkiksi valokuvien, kirjoituksien ja muiden muistiinpanojen siirtäminen vanhalta peeceeltä iMacciin? Kaikki levyt on aikanaan formatoitu NTFS-muotoon ja mäkki hanskaa vain FAT32-harkot. Entä mitä kautta kannattaisi kaupata vanha kone pois? Ei tämä switchaaminen nyt niin helppoa ole.

5 replies on “Elämää kolmistaan”

En osaa sanoa mitä kautta kannattaa kaupata, mutta itse etsiskelen uutta/käytettyä näyttöä sillä silmällä. Samoin uutta näytönohjainta, mutta sen ostan kyllä ihan uutena. :p
Huuto.net on suosittu, mutta siinä on toki hankaluutensa. Erilaiset formukaupat samoin vähän epämääräisiä. Suomesta puuttuu kunnollinen ja selkeä tietokone-elektroniikan kierrätys- ja jälleenmyyntikeskittymä, mikä on tietysti siitä normaalia että useat näpertävät koneensa osat kerrallaan ja toisaalta, monet vanhat koneet eivät monellekaan koneen ostajalle edes ulosheittohintaan maita.

Mä vaihdoin itse ubuntuun (linux) keväällä ja muutamaa harmia lukuunottamatta olen ollut mainion tyytyväinen.

Ai niin juu, tuplaposti, mutta toinen hyvä vaihtoehto on luoda verkko PC:n ja Macin välille ja kopsia tiedostot sitä kautta talteen. Saattaa olla joissain tapauksissa jopa nopeampaa kuin NTFS-3g:n ja ulkoisen kovalevyn kanssa kikkailu.

@Kew, Hei vaan pitkästä aikaa 🙂 Windows-kone toimii kahdella näytöllä, joista pienemmän ajattelin kaupata komponenttien mukana ja toisen jätän iMacin kaveriksi. Ylimääräisiä ei siis ikävä kyllä jää. Kaikkea muuta sitävastoin löytyy, aina muistikammoista ja videokaappareista Antecin hienoon P180-koteloon asti *vink-vink* 😉

@Fraeon, Kiitos vinkeistä! Verkko oli hieno idea, mutta Windows on nyt niin juntturassa, että piti unohtaa koko homma. Ja tässä tilanteessa ei uudelleenasennuskaan ole kovin toimiva ratkaisu. Eli nytpä kikkailen parasta aikaa ulkoisen kovalevyn kanssa ja toivon että pääsen nukkumaan ennen aamua. Onneksi deadline on vasta maanantaina… 😛

Kone on näytönohjainta lukuunottamatta aika priimakunnossa, joten rautahankintoja ei pahemmin ole edessä muita. 🙂 Kiitos kuitenkin. Hyvä että vanha kaverisi pääsi arvostavaan kotiin. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *