Categories
Pelit

HD-pelejä

Full HD

Selailin listaa tulevista leffajulkaisuista. Kovasti yrittävät vakuuttaa, että DVD-levyt ovat menneen talven lumia. Nyt on siis hankittava kaikki teräväpiirtona. Ja ei todellakaan riitä, että ostaa vastaisuudessa vain BluRay- tai HD DVD –levyjä, vaan myös vanha DVD-leffakirjasto pitää kokonaisuudessaan päivittää HD-aikakauteen. Tietysti laitteistokin on uusittava.

Pelaajaa ei siirtymäkausi juuri kirpaise. Pleikkarista löytyy BluRay-asema jo vakiona ja Xbox 360:een saa hankittua edullisen lisäpalikan HD DVD –elokuvien katselemista varten. Mutta jos leffojen tuijottelu ei kuitenkaan kiinnosta, jää uusien laitteiden hyötykäyttö aika vähiin. Esimerkiksi uusia FullHD-pelejä on vielä kovin vähän markkinoilla, eivätkä vanhat julkaisut näytä yhtään sen paremmalta BluRay-asemassa kuin ne näyttivät DVD-asemassa. Ja mikä pahinta, pelikerääjä ei voi todennäköisesti koskaan päivittää kokoelmansa helmiä teräväpiirtoon.

Ainakaan vielä.

Ehdotankin, että suuret julkaisijat laajentavat teräväpiirtotuotantoaan pikimmiten! Jos kerran kaupasta voi ostaa vuosia sitten julkaistun elokuvan uusittuna HD-versiona, pitäisi kuluttajille tarjota tasapuolisuuden nimissä myös vanhoja pelejä HD-muotoon käännettynä. Henkilökohtaisesti olisin heti valmis maksamaan esimerkiksi teräväpiirtoon käännetystä Icosta tai vaikka Doomista. Olisiko taas nettivetoomuksen paikka?

4 replies on “HD-pelejä”

Blasphemy! Polttakaa se roviolla! 🙂

Vanhojen pelien kuuluu käyttää vanhoilta peleiltä. Niiden muuntaminen teräväpiirtoon olisi vähän sama juttu kuin vääntäisi Casablancasta värillisen version. Ainiin, nehän teki sen jo…

En mahda tälle mitään. Tykkään kun vanhat tavarat heräävät uuteen loistoon. Tai kuten hyvä kaverini osuvasti totesi: “Kyllä ne mummon diatkin saa uutta potkua digimuotoon skannauksesta ja LCD-paneelilla esittelystä!”

Pakko myöntää että kyllä mäkin tykkään sellaisesta lievästä brush-uppaamisesta. Esimerkiksi tyyppi joka teki Manic Minerista värikkäämmään PC-version teki ihan hyvän teon. Tai se mitä Mission Impossiblelle on nyt tehty kuulostaa ihan kivalta, en oo päässyt vielä testaamaan.

Mutta joku raja… Nostalgiaelementithän katoaa ihan täysin, jos siistii liikaa. Ei se ole oikeastaan edes Casablancan värjäystä, vaan Casablancan näyttelemistä uusilla näyttelijöillä, mutta vanhan leffan skripitiä seuraten ja kuvakulmia orjallisesti matkien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *