Categories
Pelit

Sutta ja sekundaa

Okami

Tänään julkaistu Okami on niin hyvä, että se ansaitsi Pelaaja-lehdessä klassikkomaininnan ja huippuarvosanan. Sitä verrattiin jopa kulttisuosiota nauttivaan Zelda-sarjaan. Mutta voisiko joku nyt kertoa minkä vuoksi ns. mestariteoksen alussa on puoli tuntia löysää alkuintroa ja juonipohjustusta? Eikö osaava pelitiimi olisi osannut kertoa asiaansa interktiivisesti, pelin keinoin? Ja jos alkuun halutaan välttämättä pitkä esipuhe, niin eikö sen voisi toteuttaa siten, ettei pelaajan tarvitse jatkuvasti naksutella ohjaimen x-painiketta?

2 replies on “Sutta ja sekundaa”

Sanotkin. Vuokrasin Enchanted Armsin, joka on ihan pätevä roolipeli. Mutta miksi hemmetissä alussa on mukahauskaa dialogia ja sepostusta tylsistymiseen saakka? Onneksi pääsin tuon alkutuskailun yli, koska peli on parantanut vauhtia kuin sika juoksuaan. Ilmeisesti Okamin kanssa on samanlaista sitten luvassa 🙂

Ninpä. Kaiken sen suitsutuksen (meillä ja maailmalla) jälkeen olin todella hämmentynyt koko intron ajan. “Tämäkö on sitä parhauden parhautta?” Täytyy kyllä myöntää, että pitkät alku- ja välijaarittelut ovat henkilökohtainen erityisinhokkini. No, alkoihan se itse pelikin sitten joskus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *