Categories
Henk.koht. Pelit

Shall we play a game?

Defcon

Lanittaessa on tullut tutun porukan kesken tavaksi haalia aina jokin musta hevonen pelivalikoimaan. Eilen (huhhuh) päättyneiden äijäilykinkereiden yllätys oli Introvisionin Defcon, joka on voittanut puskan takaa nipun palkintoja ja paljon retrohenkistä virnistelyä. Defcon on nimittäin ilmetty kopio WarGames elokuvan pelistä, jopa niin pitkälle, että peli itsekin irvailee asialle (tuijottakaa päävalikon fluffilistoja tarpeeksi kauan).

Defconin paras puoli on se, että se todistaa jälleen sen, ettei hyvän pelin tarvitse olla teräväpiirtoa tukeva surroundtykitys erikoisohjaimella. Grafiikka on huikeaa neonretroilua, pelimekaniikka yksinkertaistetun riemastuttava ja äänimaailma tuomiopäivätunnelmaista kolinaa säteilyyn kuolevien yskäisyillä ryyditettyinä. Eikä hintakaan huimaa. Opetuskin tuntuu olevan sama kuin elokuvassa: ydinsodassa kukaan ei voita, on vain vähemmän hävinneitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *