Categories
Henk.koht.

Dude, where’s my card?

Vanha hardismainos

Vaihdoin tuossa muutama viikko sitten ei-nyt-niin-hyvin palvelleen Nokia 6260:ni saman valmistajan E70-businessmalliin. Linkkilaiskoille tiedoksi, että se on se, missä on aukitaitettava qwerty-näppäimistö.

Kummaa on, että puhelimesta uupuu pari featurea. Missä on automaattinen näppäinlukko, sillä ei tuo mikään simpukka ole? Missä ovat vuosien takaa kilpailevan pesupallobrändin puhelimista löytyneet useat herätykset ohjelmoitavilla toistoilla? Ei näy, pitää hankkia lisäsoftaa. Edellisen sentään sai ilmaiseksi, jälkimmäisestä pitäisi kuulemma maksaa. Hävytöntä.

Vanhan softaversion (Nokia Software Updater on täysi vitsi) lisäksi jouduin ensimmäisen viikonlopun jälkeen kiikuttamaan puhelimen toisestakin syystä huoltoon. Parinkymmenen sentin pudotuksen jälkeen puhelimen kaiutin mykistyi täysin. Ei ulkoisia jälkiä, ei naarmuja eikä mitään mistä yksikään aiempi puhelin koko tietämässäni universumissa ei olisi selvinnyt. Mykkä, ei soittoääniä tai herätyksiä. Kaksi viikkoa huoltoreissua oli tuomio.

Tein sitten näppäränä backupin muistikortille tiedoista ja annoin puhelimen huoltorumbaan. Tänään oli palautuspäivä ja puhelin toimii oikein hyvin, softa on uudempi ja soittoäänet raikavat taas. Nyt vielä kun saisin selville, että missähän Belgiassa puhelimessa ollut muistikortti on. Ei näy korttia ei.

Onneksi kortilla ei (lyhyestä käyttöajasta johtuen) ole mitään tärkeää, joten pärjään silläkin, jos vain saan uuden gigatavun miniSD-kortin. Kannattaa siis muistaa pelastaa kaikki irroitettava puhelimesta (ja tietokoneesta) ennen sen luovutusta huoltoon, muuten konsortio syö. Näin siis kiintolevyn 50-vuotisjuhlan jälkimainingeissa. Silloin ei kyllä ollut vaaraa, että gigatavullinen dataa katoaa noin vain.

3 replies on “Dude, where’s my card?”

Olen tuskaillut nyky puhelimien kanssa saman asian suhteen. Myyjällä pitäis aina olla vastuu myyvästään tuotteesta mutta ei se aina niin selvää ole ja huolto on sitten mitä on. Mitä tulee uusiin puhelimiin suosittelen kääntämään ainakin bluetoothin pois päältä silloin kun sitä ei käytä koska sen kautta päästään helposti puhelimen sisältämiin tietoihin käsiksi. Itse vältän uusi puhelimia koska en halua ostaa jälleen kerran laitetta mihin pitää ostaa palomuuri ja virus skanneri ennen kuin sitä uskaltaa käyttää. Joskus sekin ostos on tosin pakko tehdä mutta vältän niin kauan kuin vain mahdollista ja uusissa puhelimissa sen bluetoothin sammuttaminen jos sitä ei tarvi auttaa jo paljon.

Täälläkin on kotimainen techi vaihtunut jo ajat sitten lahdentakaiseen Walkman-mallistoon. Tuntuu että niissä on hinta-laatusuhde paremmin kohdallaan, muotoilu on omaan taskuun sopivaa eikä softakaan tunnu bugailevan yhtä paljon.

Toissaluurina oli kans pesupallofirman tuote lahden takaa mutta eipä siitäkään ole mitään kaunista sanottavaa. Softatuki oli olematonta ja kahden vuoden jälkeen siitä lahosivat puhelintoiminnot täysin, ja ihan käsittämättömimä softabugeja siinäkin oli. Osoitekirjan yksi välilehti ei toiminut suomenkielisessä softassa kolmen pätsäyksenkään jälkeen jne.

Lopullisena haavana luurista sai ihan katastrofaalisen vähän vaihdossa.

Edit: Ai niin, muistikortin sai takaisin kun käveli sitä kysymään, oli ilmeisesti tullut Nokian huollosta perästä postitse. Liikkeen (Turun Halofax) palvelusta ehdotonta plussaa tasaisesti koko keissin ajalta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *