Categories
Henk.koht.

Miehemme maailmalla

Päätoimittajamme Feldon on parhaillaan työmatkalla Kiinassa. Lähetin hänelle eilen aamulla tekstiviestin:

“Seuraakohan salainen poliisi tekstiviesti-liikennettä? No, kokeillaan.

Falun Gong democracy Tianmen corruption censorship

Toivottavasti näemme vielä.”

Mitään vastausta ei ole kuulunut. Toivottavasti teollisuuslaitos-kiertuetta ei ole laajennettu 15 vuoden reippailuleiri-ohjelmalla. No, vitsit vitseinä. Eihän länsimaalainen voi vuonna 2006 joutua salaisen poliisin hampaisiin edes kommunistisen puolueen hallitsemassa maassa.

Paitsi että voi. Amnestyn mukaan Kiinassa on viimeisen kahden vuoden aikana pidätetty ulkomaalaisia toimittajia ainakin 38 kertaa, yleensä syynä on ollut halu estää sosiaalisia ongelmia koskevan tiedon saaminen ja levittäminen. [http://www.amnesty-eu.org, documents-osa]

Feldon, jos luet tätä, kokeile, löytyykö Kiinan johtajien mielen mukaiseksi viritetyllä Google.cn:llä mitään tietoa Amnesty Internationalista tai Human Rights Watchista.

One reply on “Miehemme maailmalla”

Vihdoin taas koneen ääressä. Terveisiä Honkkareista!

Enpä tiedä mistä johtuu, mutta tuo viesti tuli minulle viitenä kappaleena. Olisiko sitten kulkenut tarkastustoimiston kautta, tiedä häntä. Leirille en sentään joutunut, mutta Helsinki-Vantaalla nappasivat tulliin. Selvisin 70 euron muistutuksella (vastaisuudessa osaan irroittaa hintalaput ja repiä kuitit) 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *