Categories
Henk.koht.

Digitoday ei vaan osaa

Your Retarded

Joskus meinaa itku tulla kun katsoo eräidenkin ammattitoimittajien juttuja. Erityisen huvittava esimerkki on it-uutisia julkaiseva Digitoday.fi, jossa jutut ilmeisesti käännetään suoraan ulkomaisilta sivuilta. Kuten aiemminkin nähtiin, nuolenpääkäännökset eivät ole kaunista katseltavaa. Vai mitä sanotte tästä “uutisesta”:

HP:n urkinnan uhreille kerrotaan mitä ja miten

HP: pääjohtaja Mark Hurd esitti julkisen anteeksi pyynnön tietovuototutkinnan yhteydessä urkituille. Kongressin edustajainhuoneen energia- ja kauppa-alakomitealle antamassaan lausunnossa hän lupasi yhtiön kertovan urkituille mitä tietoja heistä kaivettiin esiin ja miten.

– HP on yhtiö, joka on johdonmukaisesti ansainnut tunnustusta eettisiin standardeihin, yksityisyydensuojaan ja vastuullisuuteen sitoutumisesta. Ja kuitenkin ihmiset yhtiön sisä- ja ulkopuolella syrjäyttivät periaatteet, joista olemme olleet ylpeitä. Komitea ihmettely tapahtuneesta on asianmukaista, Hurd sanoi lausunnossaan.

– Tämä on ikivanha tarina. Tarkoitus pyhitti keinot. Tutkijat fokusoivat niin kiihkeästi vuotojen lähteen löytämiseen, että he unohtivat lehtimiesten ja muiden yksityisyyden.

– Haluan pyytää anteeksi niiltä, joiden yksityisyyttä loukattiin. Heihin kuulu yhdeksän lehtimiestä perheineen, kaksi nykyistä HP:n työntekijää ja seitsemän HP:n johtokunnan nykyistä ja entistä jäsentä.

– Sydämenpohjasta tulevan anteeksipyynnön lisäksi halua yksityisyyden loukkaamisen kokeneiden tietävän, että toimitamme pian uhreille yksityiskohtaiset tiedot siitä, mitä informaatiota heistä kerättiin ja kuinka ja milloin tiedot saatiin.

Lisäksi Hurd lupasi penkoa kovemmin ja syvemmälle päästäkseen asioiden pohjalle ja lupasi, että yhtiön saa takasin maineensa esimerkillisenä yhtiökansalaisena ja saa takasin ylpeytensä. Hän lupasi myös, että yhtiö ryhtyy kaikkiin tarvittaviin toimiin varmistaakseen, ettei tällaista tapahdu tulevaisuudessa.

(Lähde: www.digitoday.fi)

Tämä ei ole mikään poikkeustapaus, vaan vastaavia uutisia löytyy Digitodaysta viikottain. Olisi kiva tietää millä periaatteella juttuja oikoluetaan. Vai oikoluetaanko ollenkaan? Ja kuinka kenelläkään on pokkaa laittaa oma nimensä tuollaiseen äpöstykseen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *