Categories
Henk.koht.

Identiteettikriisi

Leevi nukkumassa

1990-luvun puolivälissä aloin kirjoitella aktiivisemmin nettiin nimimerkillä feldon. Tuolloin ei varsinaisia nettifoorumeita ollut vielä nimeksikään, vaan piti tyytyä uutisryhmiin.

Alussa feldon oli mielestäni äärettömän hieno nimimerkki. Sehän ei varsinaisesti tarkoita mitään ja on helppo lausua niin suomeksi kuin englanniksikin. Nyt vuosia myöhemmin feldoneita löytyy verkosta useampikin. Pikaisella googlauksella bongasin ainakin larppaajan ja valokuvaajan, jotka käyttävät samaa nimimerkkiä kuin minä.

Homma on sikäli ikävä, että minulla on paljon tuttuja, jotka tuntevat minut yksinomaan nimimerkkini kautta. En voi tietenkään omia nimeä kokonaan itselleni, mutta kieltämättä asia on aiheuttanut melkoisesti väärinkäsityksiä. Viimeisimpänä mainittakoon omituinen sähköposti, jonka sain ilmeisesti Suomi24-verkkosivujen kautta. En ole kirjoittanut kyseiselle sivulle ikinä mitään, joten tuskinpa sähköpostikaan oli minulle tarkoitettu.

Siispä nyt onkin edessä identiteettikriisi. Keitä ovat nuo muut feldonit? Miksi he ovat valinneet saman nimimerkin kuin minulla? Ja pitäisikö jo luopua nimimerkistä ja alkaa rehellisesti esiintyä omalla ristimänimellä?

Muut feldonit: jos luette tämän, ottakaa yhteyttä tai kirjoittakaa edes terveisiä kommenttilaatikkoon! Olette aiheuttaneet minulle päänvaivaa.

PS. Helppoa ei ole kuvassa näkyvällä Leevi-koirallakaan. Hänen naapuriinsa muutti juuri samanlainen koira, jonka nimi on myöskin Leevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *