Categories
Henk.koht.

Deus Ex Kirjameemi

Lukeminen kannattaa aina.

Robotti on melkein vallannut feldon.netin linkeillään, joten pitänee tähän väliin antaa inhimillisiä elonmerkkejä. Ja mikäpä sopisikaan paremmin, kuin yksityisyyden verhoa raottava kirjameemi (kiitos Tanja).

1. Yksi kirja, joka muutti elämääsi:

Näitä on paljon, koska imen aika herkästi vaikutteita kaikesta lukemastani. Viimeisin lienee Paulo Coelhon Alkemisti, mutta se on tosiaankin vain pisara meressä.

2. Yksi kirja, jonka olet lukenut useammin kuin kerran:

Kaunokirjalisuus on kertakäyttökamaa. Käsikirjaksi hankkimani David Allenin loistava Getting Things Done on sitä vastoin selattu jo koirankorville. Wikipediasta löytyy lisätietoa herrasta.

3. Yksi kirja, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle:

How to Escape from Remote Island for Dummies. Onko sellaista? Sellainen pitäisi olla! Tai sitten Internet kirjamutoon puristettuna. Riittäisi selattavaa.

4. Yksi kirja, joka teki sinusta hupakon (giddy):

Erlend Loen Supernaiivi. Siitä syyttäminen Emmiä on.

5. Yksi kirja, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin:

Milan Kunderan Olemisen sietämätön keveys.

6. Yksi kirja, jonka toivoisit tulleen kirjoitetuksi:

T. Ruuskan Näin minusta tuli maailman johtaja.

7. Yksi kirja, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan kirjoitettu:

Vuosi sitten olisin varmaan vastannut Raamattu, mutta totuus on, että luin viime talvena Uuden testamentin läpi ja olin erittäin vakuuttunut. Siinähän on fiksuja ideoita eikä merkkiäkään siitä ahdasmielisyydestä ja synkkyydestä, jonka olen tottunut kristillisyyteen yhdistämään. Kyseisen kokemuksen jälkeen en nyt uskalla tuomita mitään muutakaan teosta. Antaa taiteen kukkia, kirjallisuuden etenkin.

8. Yksi kirja, jota luet paraikaa:

Kabalta lainattua Chuck Palahniukin Hauntedia. Paljon mieluummin lukisin Dick Francisiä, Nelson DeMilleä tai John Irvingiä. Tänä kesänä rikkoutui myös jokavuotinen perinne lukea vanhempien luona kyläillessä vanhoja Conaneita (niitä Robert E. Howardin alkuperäisversioita).

9. Yksi kirja, jonka olet aikonut lukea:

Loesjea vapaasti lainaten: ”Lue Raamattu, Koraani ja Mein Kampf – mutta ajattele itse.” Seuraavaksi siis Aatua, sikäli kun sitä enää mistään kirjastosta löytyy. Olli kertoi, että työväenkirjastossa ollut painos on kuulemma pöllitty.

10. Nyt haasta viisi bloggaajaa:

Hakkiz, NviperO, Yargo, Olli ja dessu; veistoksellinen sormeni osoittaa teihin.

One reply on “Deus Ex Kirjameemi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *