Categories
Henk.koht.

Siellä missä on aarteesi, siellä on sydämesi

Alkemisti

Vietin vähän lomapäivää blogahtelusta ynnä muusta ja kävin alennusmyynneissä. Tarkoitus oli hankkia jokunen hienkerääjä ja uudet shortsit, mutta kohtalon oikusta ajauduinkin kirjakauppaan. Siellä käteen tarttui Paulo Coelhon Alkemisti, jota eräs tuttavani suositteli muutama vuosi takaperin. Koska lähin kirjasto on nykyään liian kaukana, päätin törsätä ja ostaa Alkemistin pokkaripainoksen omaan hyllyyn.

Alkemisti osoittautui rahansa arvoiseksi hankinnaksi. Helppolukuista ja modernia tekstiä on ilo lukea, ja kertomus sisältää paljon kiinnostavia koukkuja sekä ajattelemisen aihetta. Sivujakin on sen verran, että koko kirjan voi kahlata läpi yhdeltä istumalta. Ihanteellista kesälukemista siis.

Loppua kohden kertomus muuttuu omaan makuuni turhan mahtipontiseksi mehusteluksi. Parissa kohdassa eksytään vähän suotta sivuraiteille ja etenkin pokkarin viimeisille sivuille liitetty kirjailijan omaelämäkerrallinen tilitys on suorastaan surullisen paskaa luettavaa. Mutta eipä se nyt ole niin justiinsa, koska muilta osin kyseessä on paras kaikista tänä vuonna lukemistani kirjoista; inspiroiva ja inhimillinen teos, jota ei voi kuin suositella.

One reply on “Siellä missä on aarteesi, siellä on sydämesi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *