Categories
Henk.koht. Pelit

On syksy vielä kaukana, ei syytä huoleen

Makkarat kertakäyttögrillillä

Myöhästyneet juhannustoivotukset kaikille elämäntyylin ystäville, ja miksei muillekin. Helteet näyttävät olevan tältä erää ohi ja Punavuoressa tuoksuu keskikesä. Onneksi pyhänä sai kunnon irtioton kaikesta arkisestä tylsäilystä. Ollin mökillä oli lämmintä ja ehkä parasta seuraa ikinä. Kiitokset koko pumpulle!

Pelimaailmassakin kuohuu. DS Lite syö odotetusti PSP:n markkinasiivua, kun taas Microsoftin myyntimiehet väittävät vakavalla naamalla, ettei Xbox 360:n hintaa aiota laskea loppuvuodesta. Niin vissiin. Viimeksi samat tyypit vakuuttivat tukevansa wanhaa Xboxia aina vuoteen 2007 asti, mutta kuinkas sitten kävikään…

Kotimaan pelimarkkinoiden uudeksi nousijaksi povaan Nintendoa. Laitteen maahantuojana tunnettu Amo oy on käynyt läpi muutamia organisaatiouudistuksia, ja Nintendo-puoli on saanut käyttöönsä lisää resursseja. Siitä kielivät ainakin pelien pressiversiot, joissa ei enää lue: “palautettava Amo oy:lle arvioinnin jälkeen”. Ei ihan kaikissa ainakaan. Wiistä tulee kovempi juttu kuin moni arvaa.

One reply on “On syksy vielä kaukana, ei syytä huoleen”

Humm… Nipottaisiko vai eikö. No, tuskin nipottamisesta haittaa on. 😉

Eli eihän Microsoft luvannut _itse_ tukea Xboxia vuoteen 2007, mutta väitti uusia Xbox-pelejä ilmestyvän vielä kyseisen vuoden puolella. Eiköhän näin tule käymään, jos uusiksi peleiksi lasketaan EA Sportsin vuosipäivitykset.

Microsoft kertoi jo keväällä 2005, että Conker: Live & Reloaded on Microsoft Game Studiosin viimeinen Xbox-projekti. Muistaakseni sen jälkeen MGS julkaisi Xboxille enää uusintapainoksia ja jonkun markkinointitarkoitukseen tehdyn Volvo-pelin.

Henkilökohtaisesti en usko Xbox 360:n hinnanalennukseen, ennen kuin 65 nanometrin valmistustekniikkaan siirrytään ensi vuonna. Kalan hinnoittelu on varsin kilpailukykyinen PS3:n lanseeraushinnan kanssa. Suoran hinnanalennuksen sijaan pidän todennäköisempänä houkuttimena bundle-paketteja. Lisäksi itse pitäisin suurena etuna sitä, että ensimmäisen ja miksei muutamat toisenkin aallon pelit siirtyisivät halpissarjaan. Uuden sukupolven julkaisut kun ovat poikkeuksetta liian tyyriitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *