Categories
Henk.koht. Pelit

Pelejä, jotka on pakko kokea

Vanhan suomalaisen sananlaskun mukaan aloittaminen on aina hankalaa. Se ei aina pidä paikkaansa. Ei ainakaan pelialalla.

En tiedä teistä, mutta minä olen haka aloittamaan uusia pelejä. Totta puhuakseni olen tahkonnut läpi vain murto-osan omistamistani tekeleistä. Viimeisin taitaa olla edelliskesänä julkaistu God of War. Aloittaminen on kivaa, mutta mielenkiinto hiipuu kun vastus kovenee ja vitsi vanhenee. Hyllyni onkin puolillaan puoliksi läpäistyjä seikkailuja, joiden pariin on tarkoitus palata sitten joskus. Uusia tulee kuitenkin sitä tahtia, että vanhat on helppo unohtaa.

Yleensä en ota turhia paineita pelaamisesta. Senhän pitäisi olla hauskaa. On kuitenkin olemassa muutama teos, jotka peliammattilaisen on pelattava läpi, jotta voi olla vakavasti otettava peliammattilainen. Rästilistaltani löytyy muun muassa The Legend of Zelda: Wind Waker, Metal Gear Solid 2 (kyllästyin jo tankkeriosuudessa) ja Resident Evil 4. Nyt olisi koko vähäluminen kesä aikaa lyhentää listaa ainakin parin pelin verran.

Ajattelin aloittaa Resident Evil 4:stä, jonka kävin jo lainaamassa Konsolifinin idaholta. Meininki tuntuu vähän turhan synkältä ja suoraviivaiselta minun makuuni, mutta kaipa se paljon puhuttu täky pelatessa löytyy. Kauhuleffan tunnelma on ainakin tavoitettu hienosti.

Arvioisin, että Resident Evilin parissa vierähtää hyvinkin muutama ilta. Sen jälkeen otetaan seuraava peli käsittelyyn. Olen avoin ehdotuksille: heittäkää siis vaikka kommenttilaatikkoon ehdotuksia sellaisiksi peleiksi, jotka tosiharrastajan on pakko kokea. Olen super-kiitollinen.

5 replies on “Pelejä, jotka on pakko kokea”

Hmm… Mainstreamin huippuja. Kokeilehan myös ns. taidepelejä, jos niitä on jäänyt rästiin (kuten minulla). ICO, Shadow of the Colossus, Psychonauts jne. Viimeksi mainittu pitää käyttää konsolissa jos ei muuten niin ainakin Tim Schaferin takia. Mieshän on elävä legenda. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *