Categories
Henk.koht. Pelit

Aivotreeniä

Aivot penkkiin

Viikonlopun riennoissa tuli törmättyä Ubisoftin Panuun ja Nintendon Oskariin. Viimeksimainittu lupasi heikkona hetkenään lähettää arvostelukappaleen DS:n Brain Training -pelistä ja sitä on nyt parin päivän ajan naputeltu. Hauskalta vaikuttaa. Brain Trainingin pitäisi nostaa älykkyysosamäärää ja ties mitä, jos malttaa päivittäin pelata.

Varsinainen pelaaminen koostuu pienistä tehtävistä, joissa ratkotaan sudokuja, lasketaan päässälaskuja ja luetaan ääneen. Kaikki edellämainitut aktiviteetit pistävät vibaa yläkertaan. Jos pelin suunnitelleen tohtori Kawashiman väitteisiin on uskominen, vastaa Brain Trainingin pelaaminen kuntosaliharjoittelua: paitsi että haban sijaan kehitetään aivomassaa.

Vaikka puitteet ovat kovat, löytyy Brain Trainingista pari selkeää kompastuskiveä. Ilman täydellistä englannin kielen taitoa on pelaamisesta turha haaveilla. Toisekseen muutamien tehtävien tekninen toteutus takkuaa, etenkin puheentunnistusta hyödyntävissä aivopähkinöissä. Muilta osin Brain Training on mukavan koukuttava paketti, jota on ilo pelata päivittäin. Nyt vaan odottamaan niiitä tuloksia… Lupaan raportoida, jos älykkyyteni tästä vielä kasvaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *