Categories
Henk.koht.

Halpaa switchausta

Työpöytä nyt (20.4.2006)

Koska olen kateellinen designedille ja hänen mäkilleen, päätin kaikessa hiljaisuudessa switchata itsekin. Tosin vain pintapuolisesti. Homma oli helppo, kesti puolisen tuntia ja maksoi vain nolla euroa. Tässä ohje:

  • Lataa ja asenna WindowBlinds tai StyleXP
  • Muokkaa teemaa mieleiseksi tai lataa valmiina mac-henkinen valmisratkaisu vaikka tästä (Window Blindsille).
  • Mac-henkisen alavalikon saa feikattua esimerkiksi MobyDockilla tai ObjectDockilla
  • Hae maksuton Yahoo Widgets -palikka, jolla saa tarvittaessa työpöydän täyteen kelloja ja kilkuttimia.

Siinäpä se. Pientä laittoa pitää tosin tehdä, etenkin työpöytäkuvakkeiden kanssa, ja totuttelukin vie oman aikansa. Minulla ei ole enää vähään aikaan ollut lainkaan työpöydän pikakuvakkeita, joten uudistus oli sikäli mutkaton. Kelpaa taas teeskennellä uusmedia-miestä 8)

Ai juu, kimmokkeen sain loistavasta Desktop Zen –artikkelista. Suosittelen.

3 replies on “Halpaa switchausta”

Paljon helpommalla pääsee kun asentaa valmiiksi paketoidun gui-kitin Fly a Kite OSX:n.
http://osx.portraitofakite.com/

Vaihtaa teeman, kuvakkeet, asentaa objectdockin jne, sen lisäksi vaihtaa toolbarit tiedostonhallinnassa osx-mäisiksi. Mukana myös paljon skinejä yms.

Mukana tuleva Tiger-teematiedosto ei ole mielestäni paras mahdollinen, mutta lisäähän löytää netistä sillä tuo patchaa uxtheme.dll-tiedoston, jolloin pääsee käyttämään netin lukuisia teema-valikoimia ilman mitään ihmeen maksullisia softia. Toki, jos pyrkii suurempaan autenttisuuteen vain windowblindsillä saa ikkunan napit vasemmalle puolelle.

iTunesiin kannattaa asentaa multi-plugin (http://www.osx-e.com/downloads/skins/multi_plugin.html) jolloin siihenkin saa asennettua erilaisia skinejä.

Kaverini suositteli myös tuota Fly-a-Kite -pakettia, mutta toistaiseksi en ole uskaltanut sitä asentaa. Huomasin noiden härpättimien olevan todellisia muistisyöppöjä ja siksi päätin palata tavalliseen työpöytään. Ikoneiden sijaan pidän työpöydälläni edelleen paria widgettiä, mutta muuten en enää peittele Windows-juuria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *