Categories
Pelit

I see what you see not

PSP ja Solid Eye
Muistatteko Viewmasterin? Se punainen kiikarin näköinen juttu, johon skidinä tuijoteltiin ja katseltiin kiekoilta kuvia, jotka tuntuivat vähän hyppivän silmille? Se on palannut.

Konami laittoi PSP:llä olevan Metal Gear -sarjan korttipelinsä kakkososan, Metal Gear Ac!d 2:n, mukaan stereonäkölasit. Tai ei varsinaisesti lasit vaan katselu… noh, katsokaa itse. Tuollainen pahvihäkkyrä kasataan pelin mukana tulleista jutuista taittelemalla (ilman ohjetta, tosin osia on vain kaksi) ja sijoitetaan PSP sen sisään. Sitten vain napsautetaan pelistä “Solid Eye Mode” päälle asianmukaisten varoitusten kera ja kas, Snaken liehuvan takatukan näkee ensi kertaa kolmiulotteisesti.

Konami on pakannut varsinaisen kolmiulotteisen pelitilan lisäksi mukaan myös stereokäsittelyn saaneita välianimaatioita Metal Gear Solid 3:sta ja ottanut muutaman päivän vapaaksi kuvatakseen söpöjä aasiattaria osoittelemassa pelaajaa asella, joka tuntuu tulevan melkein silmien väliin asti. Pakko rakastaa japanilaisia.

Täytyy todeta, että pieni, yksinkertainen ja varsin toimiva jekku. Tosin kuten otsikon biisissä, Dargaardin “Down To The Halls Of The Blind” todetaan myös “visions milky then eyes rot”; pitkäaikainen tuijottelu muovilinssien läpi väsyttää silmiä vaikka eeppisyys kuinka ylittäisi itsensä ja näytön rajat. Luvassa on vielä jatkokäyttöä, sillä Metal Gear Solid 3: Subsistencellä otetut kuvat voi siirtää PSP:lle USB-kaapelilla ja katsoa kolmiulotteisena Solid Eyella.

Toivottavasti jatkokäyttöä seuraa myös muiden pelien osalta, ettei tämä jäänyt ihan sisäpiirivitsin one-offiksi.

2 replies on “I see what you see not”

Mielenkiintoisia nämä kannettavan käsikonsolin laajennokset. Saattavat kanssamatkustajat vähän ihmetellä, kun tuollaisen virittelee työmatkallaan ratikassa kuntoon.

Melkoisen iso häkkyrä kompaktiin käyttöön. Veikkaisin, että hyvin suuri osa käyttää tuota vain kotona tjsp. Lisää kuvia, pliis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *