Categories
Henk.koht.

Huono aprilli

Fazerin suklaalevyt
Nyt ei kyllä naurata edes aprillipäivänä, eikä kyse ole huumorin loppumisesta. Fazer ei selvästikään osaa pitää sormiaan irti legendaarisen Sinisen paketista. Tällä kertaa viritettiin taas tapaa, jolla maku tulee ilmi – hyvä niin, vaikka ei vanhassakaan ollut minusta vikaa. Uusi look on tosin varsin milkamainen mutta ehkä se on tavoitteenakin, voisi kuvitella vetävän paremmin Keski-Euroopassa kun yrittää olla “se fiksumpi samanlainen”.

Se miksi minä tästä asiasta kihahdin oli tapa, jolla tunnusmerkkinä toimiva Karl Fazerin nimikirjoitus on rempattu. Taitaisi mies kääntyä haudassaan jos tietäisi, että nykyisin tuunataan allekirjoituksetkin. “Please MTV, pimp my signature!” Eivätkö ihmiset sitten nykyaikana osaa lukea alemman levyn mallista vanhaa nimikirjoitusta oikein vai mistä tässä on kyse? Huomasin uuden tyylitellyn nimikirjoituksen koristavan myös muiden tuoteperheen tuotteiden päällyksiä.

Tulee silti hieman turhankin herkkusuuna mieleen, että Fazer yrittää täten pelastaa laskevaa myyntiä. Itse en ole pariin vuoteen syönyt Fazerin sinistä (tai muita variaatioita samasta tuotteesta), sillä väitteistä huolimatta reseptiä on kyllä muutettu kohti makeampaa Marabou-linjaa. Kyllä se on edelleen hyvää, mutta

Ironistahan tässä tapauksessa on se, että vanha levy on se, jossa lukee “uutuus” ja uusi on vain vaivihkaa ujutettu mukaan.

2 replies on “Huono aprilli”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *