Categories
Musiikki

Toverit rokkaa ja surffaa

Comrade Publishing

Vast’ikään toimintansa aloittanut Comrade Publishing -levy-yhtiö lähetti kaksi ensimmäistä julkaisuaan Feldon.nettiin. Tällainen huomionosoitus ylittää uutiskynnyksemme, joten levyistä on toki raportoitava teillekin.

The Surftones – Songs for the Forthcoming Album

The Surftones –yhtye soittaa Disco Hot Wax -promollaan maalailevaa ja elektron suuntaan nyökkäävää surf-musiikkia, joka tuo paikoitellen mieleen 22-Pistepirkon ja Rinneradion. Kolmen kappaleen mittaisella promolla draaman kaari kulkee ykkösbiisi Down & Outin orgaanisesta ja seesteisestä soundista Disco Hot Waxin laguuni-osaston kautta elektronisempaan ja vauhdikkaaseen Bon Bon Voyage -kappaleeseen.

Hyvä fiilis lienee tämän tyylisen musiikin perimmäinen tavoite. Sen tuottamisessa The Surftones onnistuu, sillä levyä kuunnellessa mieleen nousee kesäisiä kuvia. Koneiden käyttö luo yhtyeelle omaa soundia, ja Bon Bon Voyagen taustalla humiseva äänimatto tuo mieleen Star Control II –pelin ylittämättömän tunnelman.

Instrumentaalimusiikkia soittavan yhtyeen vaarana on, että yhtye kuulostaa aivan samalta kuin kaikki muutkin samalla sektorilla operoivat yhtyeet. Sitä kuoppaa ei The Surftoneskaan onnistu täysin välttämään, mutta sopiva määrä omia mausteita pitää huolen siitä, että tylsistymistä ei tapahdu. Hyviä värähtelyitä, ja hyvä pelinavaus Comrade Publishingilta.

The SurftonesSurftones PROMO avattunaSurftones PROMO sisäkansi

Wee People – Finally

Kattauksen toinenkin artisti tavoittelee monelaisia tunnelmia. Wee Peoplen Finally-promon nimikappale on juurevaa perusrokkia, jota seuraavat hip hop –henkinen Stay True sekä akustinen Lonely Ghost, kaikki tosin rock-kaanonin mukaisesti kitara-basso-rummut –trion soittamana.

The Surftonesin perään kuunneltuna Wee People luisuu ”ihan kiva” –kategoriaan. Rock-biisin kitarointi rouhii mukavasti, mutta laulussa voisi olla enemmän särmää. Stay Truen kertosäe on ihan mukava, mutta koukut eivät ole kovin teräviä. Lonely Ghost häviää muiden pop-rallatusten sekaan, eikä sitä oikein osaa kaivata.

Wee Peoplen promo kärsii suunnan puutteesta. Nyt kokonaisuus jää sirpaleiseksi. Suuria sormella osoitettavia vikoja lauluissa ei ole, mutta ihan kivaan ei kannata tyytyä. Tämä kokonaisuus on vähemmän kuin osiensa summa.

Wee People - FinallyWee People - Finally avattunaWee People - Finally sisäkansi

Kummallakin yhtyeellä on virallinen kotisivu. Wee Peoplea voi ihmetellä osoitteessa www.weepeople.net ja Suftones löytyy www.thesurftones.com -osoitteen takaa. Jäämme innolla odottamaan Comraden muita julkaisuja, etenkin The Surftonesin pitkäsoittoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *