Categories
Pelit

Riippuu mistä roikkuu

Virtuaaliristiinnaulintaa
Nyt sekin on sitten nähty. Ensimmäinen virtuaalinaulittu hahmo nettiroolipelissä. Testivaiheessa olevan roomalaishallinnan aikaiseen Britanniaan sijoittuvan Roma Victorin pelaaja joutui viikoksi ristin jatkeeksi tapettuaan toisia pelaajia.

Tähän asti nettipeleissä on jaettu lähinnä banneja, porttikieltoja. Niistä ei yleensä pidetä kovinkaan suurta meteliä, rangaistuksen saajakaan ei välttämättä ole tietoinen mistä häntä rangaistaan. Onpa nähty pelejäkin, joissa rangaistuksista ei saa keskustella – rangaistuksen uhalla.

Minusta ajatus julkisesta nöyryyttämisestä nettipeleissä on oikein mainio. Eri asia toimiiko se, sen paljastaa vain aika, mutta voisi kuvitella kovimmankin uhoajateinin poskien punottavan kun kliinisen porttikielto-ilmoituksen sijasta joutuukin kestämään viikon verran muiden pelaajien halveksuntaa. Tämän luulisi tehoavan varsinkin nettiroolipelaajiin, jotka eläytyvät hahmonsa tarinaan joskus hieman liiankin innolla. Hahmon maineen menettäminen muiden pelaajien silmissä varmasti sattuu verrattuna siihen, että kuoleminen on vartin homma ja tietokoneen hahmoista ei tarvitse välittää, niiden suhteen keksii aina jotain. Tunnetusti riiputettua lihaa oleva pelaaja kokee varmaan vaikeuksia porukanmuodostamisessa ja kaupankäynnissä eli nettiroolipelin sosiaalisella alueella, joka on koko pelin suola ja idea.

Nyt vain odotetaan koska joku uskonnollinen yhteisö suutahtaa tästä(kin) ja haastaa aivan kaikki oikeuteen. Onkohan luvassa myös muita vanhoja rangaistusmuotoja? Häpeäpuuta ja 20 ruoskan iskua spammaajille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *