Categories
Henk.koht.

Vähemmän muodikkaita raitoja

Raidallinen ViewSonic

Nyt ei mene hommat putkeen. Vastaostettu 19-tuuman LCD-näyttö vaihtoi tyyliä ja heittäytyi ihan raidalliseksi. Eihän sellainen peli vetele työaikana!

Ei sitten muuta kun näyttö kainaloon ja suunta kohti Ruoholahden Verkkokauppaa. Vaan sielläpä ei otetakaan palautuksia vastaan. Näyttö voidaan toki lähettää huoltoon määrittelemättömäksi ajaksi, mutta tilalle ei saa yhtään mitään. Ei edes kuittia siitä, että on jotain tavaraa huoltoon jättänyt! Rahojakaan eivät palauttaneet, vaikka kuinka purnasin. On kuulemma helmikuussa voimaan tullut uusi käytäntö.

No perhana, ei kai tälle nyt mitään mahda. Näyttö on huollossa ties miten pitkään ja meikäläinen naputtelee viihde-elektroniikan viimeisimmistä kotkotuksista lainaruudun takaa. Turha odottaa pc-peliarvioita vähään aikaan.

Tekisi mieli lähettää vihaista palautetta Verkkokauppa.comiin. Mutta se ei taida kannattaa – kun niillä on näyttöni panttivankina.

5 replies on “Vähemmän muodikkaita raitoja”

Erään kerran kuulin ilkeän tarinan tv-korjauksista: “kyllä asiakas vaan kummasti haluaa sen 32″ 100hz töllönsä takaisin pikkuvikaisenakin kun on pari kuukautta katsellut Kauniita ja Rohkeita keittiön matkatelkusta”. Toivottavasti tuo nyt silti hoidetaan ok, kuten minun mäkkini tapaus.

“Pääsääntö on, että kauppa on sitova sopimus, eikä sitä voi noin vain purkaa. Laissa ei säädetä kuluttajille automaattista peruutusoikeutta, lukuun ottamatta koti- ja etämyyntiä (14 vrk) ja lomaosakkeiden kauppaa (10 vrk). Monet liikkeet antavat asiakkailleen vapaaehtoisen vaihto- ja palautusoikeuden. Virheettömän tuotteen vaihto/palautusoikeus on kuitenkin vapaaehtoista asiakaspalvelua. Tämän vuoksi liike voi määritellä vaihdon tai palautuksen ehdot: esimerkiksi kuitin pitää olla tallella, alusvaatteita ei vaihdeta lainkaan, jos sopivaa vaihtotuotetta ei löydy, liike voi vaatia että kauppahinta annetaan esimerkiksi lahjakorttina jolla liikkeen tuotteita voi ostaa tietyn ajan sisällä.” -kuluttajavirasto

Eli jos kyseessä oli etämyynti niin tuote voidaan palauttaa 14 vrk sisälllä ilman selityksiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *