Categories
Pelit

Maailman parhaat konsolipelit valittu

FinalFantasyX

Nyt se on todistettu: Final Fantasy X on maailman paras peli – ainakin Famitsu-lehden mukaan.

En ihmettele. Pelissä on käsittämätöntä vetovoimaa, joka pakotti jopa tämän animea vierastavan pelitoimittajan tuntikausiksi PlayStation 2:n ääreen. Kyseessä on myös siinä mielessä harvinainen teos, että vaikka pelikello tikittää jo päälle sadan tunnin, en ole tohtinut vieläkään läpäistä seikkailua. Tutkittavaa ja hutkittavaa riittää yhä. Tavoitteena olisi kuitenkin ennen kesälomien alkua käydä lopulta nitistämässä se loppuvastustaja. Saapa nähdä maltanko.

Milloinkohan joku arvostettu taho keksii muuten listata maailman parhaat pc-pelit? Täältä ääni ainakin UFO:lle, Master of Orionille ja Star Control 2:lle!

4 replies on “Maailman parhaat konsolipelit valittu”

Haiskahtaa vähän kompromissiratkaisulta, Final Fantasy -sarjassa on ollut monien mielestä paljon parempiakin pelejä. Sinänsä ihmettelen, että mitä sillä animen kammoamisella on tekemistä tämän kanssa?

UFO ja MoO olivat kyllä erittäin tiukkoja pc-pelejä, mutta kyllä se The Pc-peli on Civilization, mieluiten ykkönen mutta kakkonen ja kolmonenkin käyvät.

Animea siksi, etten ole missään muussa yhteydessä törmännyt piikkitukkaisiin maailmaa pelastaviin teineihin. Voin tietty olla väärässäkin. Minä kun ei liiemmälti Japanin piirretyistä ymmärrä.

Mutta totisesti: Civilizationit kivoja on.

Ihan kiva listahan tuo on, mutta hyvin erilainen kuin omani olisi. Chrono Trigger on vasta sijalla 28. ja Chrono Crossia ei ole edes listalla. Xenogears sentään listalta löytyy ja aika ylhäältäkin. Final Fantasy X on sen sijaan noin 20-30 sijaa liian ylhäällä. No onhan se kieltämättä nätti ja vetävä peli, mutta juoni. Juoni on liian perus, eikä juonenkäänteitä ole kuin muutama. Chrono Cross listalla ja heti! :/

Miksei Pelaaja listaa parhaita pelejä? 😉

Sama virsi täälläkin. Kärjessä ovat ehdottomasti ufo, moo ja sc2. Haasteena: voin ottaa milloin tahansa haasteen vastaan sc2:n meleessä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *