Categories
Henk.koht. Pelit

Tanskalainen huumori ei putoa Lähi-idässä

Puhutaan mieluummin Driverista kuin Muhammedista, jooko?

Olen seurannut suurella mielenkiinnolla meneillään olevaa mediamylläkkää, jossa omalaatuiset Tanskalaiset ovat kompastuneet omaan näppäryyteensä. Profeetta Muhammedin pilakuvien julkaisu ei kai sitten ollutkaan muslimien mielestä kovin hyvä läppä.

Näin toimittajana minua vaivaa etenkin se, miten pohjoismainen lehdistö on joutunut muslimien hampaisiin. Tanska ei varmaankaan muslimien silmin eroa juurikaan naapurimaistaan, joten nyt sitä ollaan tulilinjalla koko sakki. Muun muassa eilisessä uutislähetyksessä oli kuvaa arabiporukasta, joka poltti Norjan lipun. Mitäköhän seuraavaksi?

Koska asian ajattelu ei tunnu kivalta, pitää äkkiä vaihtaa puheenaihetta.

Puhutaan vaikka Atarin uudesta Driverista. Pelisarjan edellinen osahan oli melkoinen floppi. Tuolloin medialle järjestettiin jos jonkinlaista esittelytilaisuutta, jossa suurella rahalla tuotettua GTA-kloonia hypetettiin maasta taivaisiin. Minulle tapahtumista jäi mieleen lähinnä se, miten peli kaatui kahden minuutin välein. Ja se, kuinka pelin päähenkilöllä oli paha tapa dyykata ulos liikkuvasta autosta, kun sormi eksyi väärälle napille.

Uutta Driver: Parallel Linesia tuodaankin markkinoille paljon realistisimmin odotuksin. Tapasin viime viikolla Atarin PR-miehen Ruotsista, joka jaksoi esitellä pelin ominaisuuksia kokonaisen iltapäivän ajan. Hyvänä uutisena kerrottakoon, että Driver: Parallel Lines on selvästi edeltäjäänsä hiotumpi peli, niin graafisesti kuin juonellisesti. Huono juttu on puolestaan se, että kyseessä on edelleenkin lähinnä hyvä GTA-klooni. Mitään oikeasti uutta ja erikoista pelistä ei löydy.

Sikäli mikäli Driverin uudet temput kiinnostavat, kannattaa pistää muistiin Pelaajalehti.comin Driver 4 –viikonloppu. Luvassa on kolmen päivän ajan tarinaa niin pelistä kuin sen kehittämisestä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *