Categories
Pelit

Pelaajilla on vaikutusvaltaa

Pelikoneet pian perussettiä?

Microsoft kertoi, että uudenaikaisten HDTV-huipputelkkareiden myynti on täysin pelaajien varassa. Esimerkiksi Suomessa ei vielä pitkään aikaan nähdä HDTV-lähetyksiä, joten skarppia kuvaa voi toistaiseksi ihailla vain Xbox 360 –peleissä.

Peliteollisuus ohjailee myös muiden viihdelaitteiden kehitystä. Kuten DVD-levyn seuraajia. Hollywoodille riittäisivät perinteiset DVD-levyt, mutta peliteollisuuden tarpeisiin kiekot ovat auttamatta liian ahtaita. Tarvitaan uutta tekniikkaa, jotta pelaajat voivat loksautella leukojaan yhä näyttävämpien pelien ääressä.

On mielenkiintoista nähdä mihin asti pelaajien vaikutusvalta ulottuu. Tuleeko pelikoneista vielä jonakin päivänä osa modernia sisustusta? Vai onko pelaava ihminen täysin kelvoton esikuva valtavirran kulttuurille?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *