Categories
Elokuvat ja tv

Diilereiden kerroskakku

Diilereiden kerroskakku

Tulipa sitten tänään vihdoinkin katsastettua Matthew Vaughnin elokuva Layer Cake – Diilerin käsikirja, jonka pääosassa myhäilee seuraava James Bond , paljon kohuttu Daniel Craig.

Itse elokuva oli varsin mainiota brittituotantoa, hieman Guy Ritchien Snatch – Hävyttömät -pätkän tyyliin. Tummasävytteisen läpänheiton sijaan meno on vertauksesta huolimatta kunnon tylyttelyä alusta loppuun asti, ja jatkuvat juonenkäänteet ovat virkistävän monipuolisia sekä ennalta-arvaamattomia. Pitkästä aikaa pienimpiäkin tapahtumia on syytä seurata, että kaikki palaset loksahtavat täysin paikoilleen ennen lopputekstien alkamista!

Gangsterimaisen Mr. Craigin näyttelijänlahjoissa ei ole koskaan ollut — aiemmista tilityksistäni huolimatta — mitään moitittavaa, mutta karun karismaattinen britti on yhä sangen vaikea kuvitella väistelemään luoteja 007:n kuuluisassa smokissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *