Categories
Pelit

Tilt-blogin tapaus

Tilt.tv

Oikeus näyttää voittaneen. Tilt.tv –verkkosivujen tekijänoikeuksia polkevat blogit kitkettiin lopultakin pois.

Bloggaaminen on ihan ok ja lähteiden käyttö on täysin hyväksyttävää. Tiltin verkkosivuilla meininki oli kuitenkin astetta rankempaa, sillä ns. Tilt-bloggaajat copy-pastettivat muun muassa kaikki Pelaajalehti.comiin kirjoittamani uutiset aina kuvia myöten omalle sivulleen. Muutamia tuotoksia esiteltiin jopa Tilt-televisio-ohjelmassa, jossa niille myönnettiin viikon blogin kunniamaininta. Olisin lentänyt perseelleni, ellen olisi jo istunut.

EDomeen kirjoittava kollegani kärsi samasta ongelmasta ja päätti ottaa sen tiimoilta yhteyttä Tilt.tv:n tuotantoyhtiöön. Hän kysäisi, millä oikeudella muiden kirjoittamat uutiset ja artikkelit kopioidaan pilkuntarkasti voittoa tuottavan sivuston alaisuuteen. Yhteydenotto näytti tuottaneen tulosta, sillä tänään Tiltin sivulta löytyi seuraava ilmoitus:

Lopetan blogailun, koska kukaan tuskin lukee blogiani ja uutisten kopioiminen muilta sivuilta on lainvastaista.

One reply on “Tilt-blogin tapaus”

Hyvä, että kitkivät pois. Muutenkin on monilla on kumma tapa koittaa kerätä huomiota xeroxoimalla kaikki uutiset sivuilta suoraan keskustelupalstoille ja vastaaviin paikkoihin, vaikka linkittäminenkin on keksitty.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *