Categories
Pelit

Taito Legends palauttaa menneet henkiin

Taito Legends

Pelihimolta ei voi välttyä. Pistin tilaukseen Taito Legendsin, kun sai taas halvalla. Sulo Vilén olisi minusta ylpeä.

Paketti pitää nimensä mukaisesti sisällään legendaarisen Taito-pelitalon vanhoja hittipelejä. Siis samoja, joita pelasin lapsena pelihallissa. Omistin suurimman osan niistä aikanaan myös Commodore 64:lle, mutta lahjoitin koneen peleineen pois vuosia sitten. Vahinko piti ottaa takaisin.

Taito Legendsissä on 25 klassikkoa, joista ainakin Bubble Bobble ja New Zealand Story tuli muinoin pelattua lähes puhki. Sinänsä ihme, koska silloin pelkästään pelien lataustauot olivat yli kymmenen minuutin mittaisia. Myös Operation Wolf ja Rainbow Islands ovat jääneet hyvin mieleen. Etenkin ensin mainitun kolikkopeliversio, johon oli pultattu kiinni aidonnäköinen Jatimatic-konepistooli. Se vieläpä tärähteli aidon tuntuisesti samalla kun ampui.

Rainbow Islandsiinkiin liittyy hauska tarina. Muistan joskus esitelleeni peliä tädin miehelle, joka tykästyi taustamusiikkina soivaan Sateenkaaren tuolla puolen –kappaleeseen (Somewhere Over the Rainbow). Vähän myöhemmin sitten eräissä juhlissa ollessamme bändi alkoi soittaa samaa kappaletta. Tädin mies muuttui yllättäen tosi oudon näköiseksi ja kysyi varovasti: “Millainen orkesteri tämä oikein on? Tyypithän soittavat jotain videopelimusiikkia.”

Voi olla että Taito Legends rahastaa vaan nostalgia-arvoilla, mutta ei se mitään. Muistoja on kiva välillä verestää. Pelkästään tuttujen pelinimien bongaaminen tuo mieleen niin paljon mukavia fiiliksiä, ettei 15 euron menetys tunnu missään. Mitäköhän mahtaa kuulua sille naapurin Artturillekin, jonka kanssa istuimme pikkupoikina aina nenät kiinni monitorissa..?

5 replies on “Taito Legends palauttaa menneet henkiin”

Etkös yöshowssa sanonut sen olleen Uzi tai sen kopio siinä Operation Wolfissa? Jatimaticin idea kun nimenomaan oli rekyylin puute ja se oli muutenkin vähän pienempien piirien juttu.

Kyllähän se enemmän Uzia muistutti, mutta ajattelin vetää himaan päin ja valita lähinnä olevan kotimaisen vaihtoehdon. Ei niillä kuitenkaan niin paljon ole eroa, tai edes väliä, paitsi että kotimainen on aina pop 😉

operation wolf… voi niitä vanhoja hyviä aikoja kun sai vapauttaa panttivankeja terroristien kynsistä… ei nykyaikana tuollaisia pelejä olekkaan…. eiku

Ihme trendi nämä klassikkopakkaukset. Toisaalta hinta ei päätä huimaa, mutta toisaalta itselleni ei ainakaan pakkauksina moiset iske. Ehkä jos pelejä saisi yksitellen poimittua, esim. Xboxin Live Arcaden tyylisen palvelun kautta, niin sitten alkaisi ostohanat aukeamaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *