Categories
Musiikki

Biletä kuin olisi vuosi 2003

Royksopp - The Understanding

Musiikkimakuni on pahasti vanhentunut. Tai oikeastaan jämähtänyt vuoteen 2003. Ei nyt ihan kokonaan, mutta kuitenkin sen verran, että kuuntelen yhä pallotuolimusiikkia – siis sellaista elektronista fiilistelyä, jonka toivottiin jo kuolleen sukupuuttoon. Ei siis ihme että sain valtavat kicksit norjalaisen Röyksoppin uusimmasta levystä.

The Understanding –niminen kiekko pitää sisällään niin sielukasta tunnelmointia, että olen ihan myyty. Esimerkiksi singleksi poimittu Only This Moment on jo sanoituksensa puolesta kiinnostava. Myös haaveilevampi Dead to the World, auladiskolta kuulostava Beautiful Day Without You sekä levyn pisin tunnelmointisetti, Alpha Male, tuovat hyviä juttuja mieleen aina muutaman vuoden takaa. Ja kauempaakin. Kivana yksityiskohtana levyn tunnelma muuttuu pikkuhiljaa loppua kohden, jolloin sitä voi hyvin soittaa vaikka ennen nukkumaanmenoa.

Pidän vokaaleista. Elektroninen musiikki ilman ihmisääntä on liian kylmää minun makuuni. Sen vuoksi oli mukava huomata, että uusimalla levyllään Röyksopp-pojat ovat itsekin uskaltautuneet mikrofonin ääreen. Lopputulos on parempi kuin moni arvaa. Vierailevia vokalistejakin on mukana ja osa kuulostaa todella tutulta. Ihan kuin olisin kuullut ainakin What Else Is There –kappaleessa laulavan naisäänen jossain. Kenties Thievery Corporationin viimeisimmällä levyllä? Tai sitten vaan kuvittelen.

Jostain syystä Röyksopp-kaksikon ensimmäinen levy oli jäänyt pienemmälle huomiolle. The Understandingin innoittamana tilasin sen nyt ulkomailta. En ole kyllä ihan varma saako niin enää tehdä, kun laki muuttui. Toivottavasti saa, koska onhan jonkun pidettävä pallotuolit pyörimässä näinä epätrendikkäinä aikoina.

2 replies on “Biletä kuin olisi vuosi 2003”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *