Categories
Henk.koht.

1984 vs. 2005

Varo, Maija kyttää

Tuli eilen nostalgiatripattua ja pistettyä nukahtamismusiikiksi soimaan Maija Vilkkumaan radiosinkusta innostuneena kyseisen artistittaren ensimmäinen levy, Pitkä ihana leikki. Unen rajamailla shuffle läväytti tiskiin kappaleen Salaa, jossa lauletaan seuraavasti:

Päivä aukes kauas itään
enpä tiennyt paljon mitään
siitä mikä kohtaisi mua sitten myöhemmin
en tiennyt että kun me maattiin peiton alla
valvontakameralla
meidät todisteeksi poliisille kuvattiin

Tästä tulikin mieleeni Suomen Big Brother ja uusin kohu: seksiä peiton alla! Kauheaa! Mitään oleellista ei edes näkynyt, muuta kuin rytminen liike!

Toisin kuin Vilkkumaan biisissä, asia ei mene poliisille eivätkä asianomaiset olleet epätietoisia valvontakameroiden läsnäolosta. Todisteeksi se silti menee, koko kansakunnalle siitä, ettei välitä kameroista, vaikka humalatila olikin osallisena (teko)syynä. Tai sitten ei voi olla 96 päivää selibaatissa ja nyt me kaikki tiedämme sen (“Pane mua, oon varma”). Entäs jos kyseessä olikin pisteidenkalastus niin BBläisiltä kuin kotikatsomoista? “Jos ne vaikka tekis sen taas.” Mahdollisien menneiden ja tulevien kumppanien tilannetta en lähde tässä pohtimaan.

Kierompaa on silti miettiä, miten Maikkarilla on asiaan suhtauduttu. Tottakai retosteleva kohu ei ehkä ole parasta mahdollista julkisuutta, mutta en voi kuin kuvitella, miten tuottaja tai muu kanavapomo on huutanut “JES!” hypähtäessään ilmaan uutisen kuultuaan. Mielenkiintoista olisi myös tietää, miten paljon kanava on mahdollisesti rivien välissä moiseen yllyttänyt. Jos jokaisessa vaiheessa on alleviivattu luonnollista käyttäytymistä ja sitä, että ehkä kaikkea ei näytetä ja otettu vielä esimerkiksi “jos vaikka päädytte harrastamaan seksiä” niin tottakai se istuttaa ajatuksen kilpailijoiden päähän.

Odotan silti innolla tositv-trendin taittumista, ellei joku keksi jotain todella virkistävää konseptia MTV:n “nauretaan neverheard-staroille kun ovat avuttomia arkielämässään”. Laatudraamat ovat tosin onneksi nostaneet päätään HBO:n johdolla, siitä heille kiitos. Todellisuutta joutuu kärsimään 24/7, fiktiosta saa nauttia paljon harvemmin.

2 replies on “1984 vs. 2005”

Luultavasti myös lehdet olivat nimiä lukuunottamatta kirjoittaneet nämä jutut jo valmiiksi ja miettineet kaikki mahdolliset kohua herättävät lauseet, joita tuon jutun yhteydessä on hyvä käyttää ja joilla lehtiä pystytään paremmin myymään. Olihan se selvä jo castingistä asti, että seksiähän kanavapäällikötkin halusivat saada ohjelmaan, ei siellä muuten olisi noin paljon sinkkuja ollut.

Toisaalta enpä näe mitään syytä järkkyä. Kuitenkin kyseessä on maailman luonnollisin asia ja kerrankin se näytetään televisiossa “aidosti” 🙂

Tosin televisiotirkistelyssä ei minusta ole mitään luonnollista, joten vaikka eipä tuo minustakaan ole järkkyä, varsinkin kun kaikki sitä odottivat, niin ei se silti ole minun makuuni. Tositv on niin kovin tungettelevaa näissä kilpailumuodoissaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *