Categories
Henk.koht.

Uudestaan!

Mualimonpelastaja

Synkkinä ja tylsistyttävän pitkävetisinä iltoina on harvemmin mitään tekemistä, saati sitten mitään menetettävää. On hämmästyttävän helppoa tarttua metallisen kylmään kapulaan, sormi valmiina painumaan sisäänpäin. Lopulta on vain kohotettava huokaisten kättä kohti sitä vääjäämätöntä kohtaloa, joka vain odottaa tapahtumistaan. Sekunnin murto-osien kestäneen harkinnan jälkeen tajuaa, ettei muita vaihtoehtoja ole. Pian valo välähtää pimeässä huoneessa ja sitä huomaa, kuinka tutut tapahtumat kulkevat suoraan silmien edessä. Kyllä vain, televisiosta tulee jälleen uusintoja.

Yli puolet television ohjelmatarjonnasta tuntuu olevan uusintoja. Kanava kuin kanava, tarjonta on sitä samaa kuin vuosi sitten. Tai vielä pahempaa, sitä samaa kuin edellisinä iltoina. Logiikkaa päätöksen takana on vain ihmeteltävä: pelkäävätkö televisioyhtiöt ihmisten unohtavan muinaiset hittisarjat? Ikävä kyllä ohjelmistojen laatijat eivät tunnu tajuavan, etteivät televisiosarjat ole keittoja, jotka paranevat uudelleenlämmittäessä. Nykyään mennään jo niinkin pitkälle, ettei sarjan loppu häämötä edes tuotantotiimin aikatauluissa, kun vanhemmat episodit jo jylläävät ruudussa. Samalla voikin miettiä, kenen etua milläkin uusinnalla ajetaan. Vaikka menettelytavalla saadaankin osa uskollisista kannattajista takaisin mölytoosan ääreen nostalgian kyyneleet silmissä, loput antaisivat kuitenkin mielellään näiden vanhusten levätä jo rauhassa.

Siitä huolimatta, että monet sarjoista näytetäänkin “yleisön pyynnöstä”, on ällistyttävää, ettei uusille lupauksille anneta kovinkaan suuria mahdollisuuksia. Tyhjille ohjelmapaikoille valitaan vain varmoja ja yksipuolisia valintoja. Tarjontaa riittäisi huomattavasti laajemminkin, mutta kaava toistuu myös elokuvapuolella: vuoden “pakollisiin” uusintoihin tuntuu kuuluvan muun muassa 20 maailmanpelastusta erään vodkamartineja litkittävän brittiagentin toimesta. Eivätpä liene kovinkaan kaukana päivät, jolloin vuotuiset missikisatkin ovat pelkkiä uusintoja. Tämäkin tapahtuu tietenkin yleisön pyynnöstä, koska heidän mielestään kisojen taso laskee vuosi vuodelta kuin lehmän häntä.

Digi-TV on tuonut oman lusikkansa soppaan. Onko lisäkanavien ulospukkaamisessa mitään järkeä nykyistenkin potiessa ohjelmapulaa? Luvassa on vain lisää uusintoja, lisää turhaa mobiilihässäkkää, sekä etenkin lisää synkkiä ja tylsistyttävän pitkäveteisiä iltoja.

4 replies on “Uudestaan!”

Käsittääkseni maksut hupenevat edelleen Ylelle. Tuo mainitsemasi leffahan tuli MTV3:ta.

Kohtahan (oliko jo ensi vuonna) maikkarin ja Nelosen ei tarvitse maksaa Ylelle saadakseen harjoittaa toimintaansa, joten mielenkiintoista nähdä, miten Ylen talous kestää sen. Tuleeko painetta / tarvetta korottaa tv-maksun suuruutta.

Olihan Ylen hallintoneuvoston(?) pj jo jossain vaatinut itsekin lupamaksujen poistamista kokonaan. Harmi etten irrallisen sitaatin lisäksi nähnyt hänen suunnitelmaansa rahoittaa puljun toiminta. Tosin ulosmarssit ovat tällä hetkellä tasan 1-1 Ylen ja Maikkarin välillä, joten tulosta on tehtävä tehokkaasti, tulivat rahat mistä tahansa.

Televisiosta tulee nykyään joku 2 hyvää ohjelmaa ja nekin on uusintoja kasariajoilta. “Maikkaria” en ole kattonut varmaan vuoteen oikein yhtään kotona, sillä Subilla on kaikki mielenkiintoiset ohjelmat. Maggaiva r0x0r, eix jea HelkamaFIN?

Lopettivatpa vielä Tähtiportinkin näyttämisen. Atlantista tuskin nähdään tällä vuosikymmenellä jos koskaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *