Categories
Pelit

Parhaat pelit vk 52-3: bititön vuodenvaihde

Terveisiä tosielämästä. Vietin pidennetyn matalabittisen joululoman. Ei konsoleita, tietokoneita tai blogeja, nettiäkin vain hätätilassa. Ainoastaan irlaus ja lautapelit olivat sallittuja.

Eniten pelikertoja kasaantui näille:

1. Battlelore
Paras figupeli laiskoille aikuisille. Fantasiateema toimii ja muoviukot ovat hienoja. Plussaa helposta pelattavuudesta ja fiiliksestä, miinusta paikoin turhan rankasta tuuripainotuksesta. Yllättävän hauskaa myös nelinpelinä. Uudenvuodenlupauksena päätin maalata kaikki figuurit, jotta peliin saa lisää groovea. Niitä on yli 200. Voi hemmetti.

2. Yspahan
Omaperäinen kaupankäyntipeli, jossa pelaajat treidaavat tavaroita historiallisessa Persiassa ja pyrkivät shaahin suosioon. Teema on vähän ummehtunut, myönnetään, mutta varsinainen peli on sairaan hyvä. Mukavasti liikkuvia osia, paljon tekemistä ja monta tietä voittoon. Sääntöjen omaksuminen vei oman aikansa, vaan se kannatti. Pelistä löytyy myös ilmainen Windows-väännös.

3. Modern Art
Klassikko. Harkitsen vakavasti pitäisikö alkuperäispainoksen rinnalle ostaa keräilymielessä myös suomenkielinen uusintajulkaisu. Tätä parempaa huutokauppapeliä ei ole.

Vaikka lomat tuntuvat aina loppuvan liian nopeasti, oli tänään kiva palata koneen ääreen. Pöydällä odotti paitsi järkyttävä määrä töitä, myös ällistyttävän korkeaksi kohonnut torni pelaamattomia pelejä, eli niin sanottu backlog. Muistutus siitä miten hieno pelivuosi 2008 oli.

PS. Jos tykkäät lautapeleistä, muttet löydä peliseuraa, tsekkaa tästä lista suosittujen lautapelien tekoälykkäistä tietokonekäännöksistä: www.boardgamegeek.com/geeklist/8323

2 replies on “Parhaat pelit vk 52-3: bititön vuodenvaihde”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *