Categories
Henk.koht.

Foldaus on interaktiivista hyväntekeväisyyttä

Folding At Home PS3

Vähintään kerran viikossa luovutan Pleikkarini lääketieteen palvelukseen. Toisin sanoen jätän sen itsekseen päälle, jolloin se ryhtyy aikansa kuluksi laskemaan proteiinirakenteita syöpätutkimuksen hyväksi.

Enkä muuten ole ainoa. Stanfordin yliopiston voittoa tavoittelemattomaan Folding@Home -projektiin osallistuu jo uskomaton määrä Pleikkareita ja tietokoneita ympäri maailmaa. Homma perustuu hajautettuun liukulukulaskentaan, jossa tuhannet suorittimet saadaan työskentelemään yhteisen hyvän vuoksi. Hankkeen tavoitteena on oppia ymmärtämään proteiinien käyttäytymistä ja siten löytää hoitokeinoja mm. syöpään sekä Alzheimerin ja Parkinsonin tautiin.

Olen aika huono lahjoittamaan rahaa hyväntekeväisyyteen, mutta foldaan mielelläni. Se on helppoa, ei vaadi rahan siirtelyä eikä maksa näennäisesti mitään. Suorat rahalahjoitukset esimerkiksi syöpätutkimuksen hyväksi ovat varmasti hyödyllisempiä, mutta foldaus on konkreettisempaa ja siksi paljon kiinnostavampi tapa vaikuttaa. Lisäksi mukana on ripaus kilpailuhenkeä: ohjelma pitää kirjaa lasketuista yksiköistä ja tilastoja voi vertailla tuttujen kanssa.

Oma konsolini murskaa numeroita KonsoliFIN-tiimissä. Mukaan mahtuu vielä. Kytke Pleikkarin Folding@Home -ominaisuus päälle, keksi itsellesi käyttäjänimi, valitse tiimin tunnusluvuksi 55985 ja kas, olet filantrooppi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *